Maurits de amateurkok

Graag zien wij wie U bent!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Maurits de amateurkok

Bericht door Maurits » 11 apr 2007, 13:08

Hallo!

Ik ben Maurits, 24 jaar, enthousiast amateurkok, en ik werk aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik hou ervan om te koken uit veel verschillende keukens – van Frans tot Japans - , maar momenteel houd ik me bezig met het maken van 'moderne' versies van Hollandse streekgerechten, met soms een koloniaal tintje (ik ben dus ook druk op zoek naar oud-Hollandse streekgerechten).

Na al veel informatie gehaald te hebben van het forum, dacht ik dat het maar eens mijn tijd is om actiever te worden.

Laat ik dan ook maar meteen beginnen met een vraag. Ik wil graag een iSi Gourmet Whip sifon kopen, maar ik weet niet of ik voor thuisgebruik een 1/2 l of 1 l inhoud moet nemen. Onder thuisgebruik versta ik koken voor tussen de 2 en 12 personen. Wie kan mij helpen in mijn keuze?

Groeten,
Maurits
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
okki_ami
Berichten: 10
Lid geworden op: 31 jan 2007, 01:10
Locatie: tursac Frankrijk
Contacteer:

Bericht door okki_ami » 14 apr 2007, 23:38

neem de 1 ltr je kan er namelijk gewoon een halve liter in doen met twee patronen werkt prima
als je ooit eens een grotere hoeveelheid nodig hebt kun je er beter
mee uit de voeten

groet edwin
een lege maag een lege hersenpan

Gebruikersavatar
okki_ami
Berichten: 10
Lid geworden op: 31 jan 2007, 01:10
Locatie: tursac Frankrijk
Contacteer:

Bericht door okki_ami » 14 apr 2007, 23:39

oh ja en natuurlijk welkom

Gebruikersavatar
okki_ami
Berichten: 10
Lid geworden op: 31 jan 2007, 01:10
Locatie: tursac Frankrijk
Contacteer:

Bericht door okki_ami » 14 apr 2007, 23:48

wat ook een goede optie is de thermo whip te nemen
deze is dubbelwandig en bruikbaar voor warm en koud
gebruik deze al een tijdje ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken voor hollandaise saus

Jory
Berichten: 51
Lid geworden op: 01 feb 2007, 13:40
Locatie: Kaatsheuvel
Contacteer:

Bericht door Jory » 15 apr 2007, 19:24

Maar je kunt hem ook gewoon in een bain merie zetten. Scheelt geld.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 16 apr 2007, 00:57

Jory schreef:Maar je kunt hem ook gewoon in een bain merie zetten. Scheelt geld.
kweet niet wat een bain marie kost ?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 16 apr 2007, 07:24

ik mag aan nemen dat het gewoon over een pan met water gaat.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits » 16 apr 2007, 07:53

Goedemorgen,

Bedankt Edwin voor de tips. Overigens kan je met de gourmetwhip ook warme sauzen bereiden (tenminste dat staat op de website).

Wat betreft Jory tip voor het gebruik van het 'badje van Marietje'; dat kan wel, maar met de gourmetwhip kan je veel meer dan warme emulsiesauzen maken. Ik wil hem vooral om luchtige koude mousses/schuimen te maken zonder dat ik ei of slagroom hoef te gebruiken.

Groeten,
Maurits
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 16 apr 2007, 09:46

Kunnen we dit onderwerp voort zetten in post je bericht?
Kokforum.nl : de website voor koks

Plaats reactie