Pagina 1 van 1

jeroen stelt zich vor.

Geplaatst: 18 jan 2007, 15:57
door jeroen
Hoi,

Ik ben jeroen strijb 32 jaar en sinds een half jaar chef-kok van de Westkaap in Westkapelle.

Na een aantal opleidingen, bedrijven (ram/stamp en gerenomeerde) en rondzwervingen heb ik voorlopig daar mijn stek gevonden.

We zijn nu bezig met wat El Bulli spulletjes. Grappig maar lastig om het goed onder de knie te krijgen. Dat wil zeggen het maken van b.v. kaviaar bolletjes is niet lastig, maar om ze ook nog smakelijk te maken, en dan ook nog op dag 2. Dat is iets wat toch behoorlijk wat geduld, oefening en een prullebak :) bij komt kijken.

Ook met de dagelijkse gang van zaken in de keuken zijn we aan het modernisering kwa kookstijl. Alleen dit alles met de gedachte in het achterhoofd dat dit ook moet kunnen als we zomers weer 300 a-la-cart couverts op een avond moeten wegzetten.

Al met al een mooie uitdaging.

MvGr,

Jeroen Strijb

Geplaatst: 25 feb 2007, 17:46
door drdj
Welkom Jeroen,

Lukt het inmiddels als iets beter om de kaviaar smakelijk te krijgen? :)
groet,
Marion

Geplaatst: 25 feb 2007, 17:51
door ralph geerts
welkom

Geplaatst: 28 feb 2007, 22:07
door minic
Dan sta je dus met ongeveer 12 koks....

Heb eens bij de efteling gewerkt in het a la carte rest 'applaus" .
Daar hadden we 400 zitplaatsen. Heb 360 gasten gehad in 5 uur.
Hele uitdaging was dat whahahahahaha
Zeker de uitdaging dat alles net zo stark moest mee gaan als op een normale dag.

Of heb je een ander systeem?

Gr Minic