oosterschelde kreeft

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
gijssie_gjc
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 nov 2018, 05:01

oosterschelde kreeft

Bericht door gijssie_gjc » 28 nov 2018, 05:21

vergeleken met een canadese kreeft blijft een oosterschelde kreeft na het koken wit aan de onderkant van de scharen..
europese kreeft ook wat ik uit ervaring heb gezien.. (canadese is na het koken helemaal rood) hoever vanaf de oosterschelde mag het europese kreeft genoemd worden? ik proef duidelijk verschil tussen canadese en oosterschelde, maar tussen europese en oosterschelde niet echt .. weet iemand hier meer over te vertellen??
:-)

gijssie_gjc
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 nov 2018, 05:01

Re: oosterschelde kreeft

Bericht door gijssie_gjc » 28 nov 2018, 05:33

misschien schmidt zeevis of andere leveranciers?

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: oosterschelde kreeft

Bericht door Niels » 02 dec 2018, 11:34

Ik deel je ervaring dat Oosterschelde kreeft erg lijkt op Europese kreeft.

Om een verschil te ervaren moet je daar volgens mij echt in 'willen geloven'.

Er zou door de afgesloten leefomgeving in de Oosterschelde iets aan het DNA zijn veranderd van de kreeft daar, wat de culinaire gevolgen zouden zijn is niet heel duidelijk.

Wel zal de omgeving, kwaliteit van het water en voedselaanbod een rol spelen. Wel ook weer iets van subtiele en kleine verschillen.

Kijk ook een hier: Oosterschelde kreeft: de smaak zit ik het DNA

Plaats reactie