Jus van Rookworst

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
harmvzon
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 dec 2014, 12:15

Jus van Rookworst

Bericht door harmvzon » 25 feb 2015, 21:30

Ik wil graag een jus maken van rookworst, ik kan echter nergens vinden hoe ik precies te werk moet gaan.
Eerst aanbakken en dan afblussen met wat fond? Of zijn er andere manieren om de meeste smaak uit de rookworst te halen? alvast bedankt.

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Jus van Rookworst

Bericht door jeroenbr » 30 apr 2015, 23:08

de beste rookworst koop je in drenthe
in stukken snijden, onderzetten met water en laten trekken aantal uur rond de 80 graden
zeven en koud laten worden
het vet stolt en kan je er zo uit zeven
deze vocht inkoken tot lekker sterke smaak en zo houden en aandikken met xantana/guar of maizena .. of iets verder inkoken en een lepel JDV toevoegen

Plaats reactie