koude of warme boter

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
gholandesas
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 mei 2014, 14:37

koude of warme boter

Bericht door gholandesas » 02 mei 2014, 14:48

In recepten voor b.v. hetzelfde koekje (pindakoekje) staat in het ene recept dat je koude boter moet gebruiken en in het andere recept juist warme. Vraag: wat doet koude en wat doet warme boter in een recept.

mvangessel
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 okt 2014, 14:06

Re: koude of warme boter

Bericht door mvangessel » 26 okt 2014, 14:18

Bij bijvoorbeeld cake is het zo dat je beslag maakt met koude boter als je garnituren wil toevoegen (omdat deze in een warm beslag naar de boden zakken). Je gebruikt warme boter (en dus beslag) als je geen garnituur wil toevoegen aan de cake.

Bij vaste baksels (zoals koekjes) gebruik je bij voorkeur de warme beslagmethode omdat dit ervoor zorgt dat de koekjes groter worden en een regelmatigere structuur hebben dan wanneer je gebruik maakt van een koud beslag.

Groetjes, Marvin

Plaats reactie