Varkenswang vs Ossenwang

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
MichelD
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2013, 15:39

Varkenswang vs Ossenwang

Bericht door MichelD » 14 mei 2013, 18:55

Ik wil binnenkort een Risotto met beenmerg maken, en deze serveren met gestoofde wang. Ik heb wel eens ossenwang gegeten, maar nog geen varkenswang. Ik heb ze beiden nog nooit zelf klaargemaakt.
Wat is volgens jullie het smakelijkst van de twee? En welke is het eenvoudigst te bereiden?

Recepten zijn makkelijk online te vinden, maar als iemand nog een knaller heeft; voel je vrij deze te delen :)

Bedankt voor jullie reactie.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Varkenswang vs Ossenwang

Bericht door Leo » 21 mei 2013, 11:45

Varkens wangen zijn top..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Varkenswang vs Ossenwang

Bericht door jeroenbr » 21 mei 2013, 14:04

persoonlijk vind ik varkenswang geweldig.
Ik doe ze braiseren voor ongeveer 1 dag, met varkenshuiden erbij en veel groente .. in de jus.
Van de jus maak ik een lak, en de huiden gaan weg.
Vervolgens compres ik alle wangetjes samen in een gastronoombak en laat dit enkele uren koud worden.
De natuurlijke gelatine in de huiden laat de wangetjes aan elkaar plakken
dit kan je ook bereiken met activa maar vind dit persoonlijk een leukere en eerlijke manier, krijgen die huiden toch gratis
vervolgends kan ik mooie banen snijden en deze aan 1 kant bakken, en lakken.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Varkenswang vs Ossenwang

Bericht door Leo » 25 mei 2013, 12:13

ja. Top!

ook leuk om evt in kataifi of filo te bakken..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

MichelD
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 mei 2013, 15:39

Re: Varkenswang vs Ossenwang

Bericht door MichelD » 28 mei 2013, 20:36

Bedankt voor de tips! Ik ga de slager maar eens bellen deze week!

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Varkenswang vs Ossenwang

Bericht door Leo » 29 mei 2013, 20:15

als je er "rilletes" van maakt.. kun je ook prima sucade gebruiken...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie