Ik wil binnenkort een Risotto met beenmerg maken, en deze serveren met gestoofde wang. Ik heb wel eens ossenwang gegeten, maar nog geen varkenswang. Ik heb ze beiden nog nooit zelf klaargemaakt.
Wat is volgens jullie het smakelijkst van de twee? En welke is het eenvoudigst te bereiden?
Recepten zijn makkelijk online te vinden, maar als iemand nog een knaller heeft; voel je vrij deze te delen
persoonlijk vind ik varkenswang geweldig.
Ik doe ze braiseren voor ongeveer 1 dag, met varkenshuiden erbij en veel groente .. in de jus.
Van de jus maak ik een lak, en de huiden gaan weg.
Vervolgens compres ik alle wangetjes samen in een gastronoombak en laat dit enkele uren koud worden.
De natuurlijke gelatine in de huiden laat de wangetjes aan elkaar plakken
dit kan je ook bereiken met activa maar vind dit persoonlijk een leukere en eerlijke manier, krijgen die huiden toch gratis
vervolgends kan ik mooie banen snijden en deze aan 1 kant bakken, en lakken.