Gelburger Sosa

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Spitsmuis
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 feb 2007, 21:02
Locatie: Haregarijp

Gelburger Sosa

Bericht door Spitsmuis » 18 okt 2012, 09:29

Hallo allemaal,
Ik ben aan het experimenteren met Gelburger van Sosa maar het gaat niet zoals het moet.
Ik probeer hamburgers te maken van tomaat. Ik snijd de tomaat fijn en meng dit vervolgens met het poeder en vocht.
Dan modeleer ik ze met een steekertje en zet ik ze weg.
Als ze dan stevig aanvoelen ga ik ze bakken, alleen op dat moment breken ze in stukjes.

Iemand die hier meer vanaf weet en bruikbare tips heeft?

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Gelburger Sosa

Bericht door jeroenbr » 19 okt 2012, 16:00

waarom, in godsnaam

Spitsmuis
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 feb 2007, 21:02
Locatie: Haregarijp

Re: Gelburger Sosa

Bericht door Spitsmuis » 20 okt 2012, 01:57

Haha daar zijn twee redenen voor:

A: Gelburger bestaat dus ik wil er mee kunnen werken.
B: zodat ik mijn vegetarische gasten een "broodje hamburger" kan geven.

Volgende reactie graag met zinnige input ;-)

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Gelburger Sosa

Bericht door Leo » 20 okt 2012, 21:20

Ja.. ik kan je geen zinnen antwoord op geven.

Ik heb wel het idee, dat dit soort gerechten wat minder gemaakt worden. (niet dat je het niet moet of zohoor...)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Gelburger Sosa

Bericht door jeroenbr » 20 okt 2012, 23:34

mischien had je een ander beroep moeten kiezen? Wellicht kan dat nog steeds

Spitsmuis
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 feb 2007, 21:02
Locatie: Haregarijp

Re: Gelburger Sosa

Bericht door Spitsmuis » 21 okt 2012, 01:57

Hoezo een ander beroep?? Je mag toch wel eens out of the box bezig zijn?? Of ben jij soms het type vlees, groentes en aardappels... Gasten houden ervan om af en toe verrast te worden, bijvoorbeeld door zo'n hamburger van tomaat ;-)

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Gelburger Sosa

Bericht door NicoV » 23 okt 2012, 11:56

http://khymos.org/hydrocolloid-recipe-c ... n-v2.2.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;


denk dat je je antwoord hier wel zal vinden;.
Food and Taste All The Way !

Guillaume
Berichten: 24
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:03

Re: Gelburger Sosa

Bericht door Guillaume » 07 jan 2013, 13:56

Hahahaha liever jij dan ik in ieder geval ;)
Gebruik het liever voor vullingen ofzo?
Tomaten aanbakken in wat olijfolie met basilicum goed afkruiden vormpje steken! zonder die gelburger toestand? Jouw broodje opwarmen en de tomaatjes ertussen leggen?
Ik zelf zou niet echt gelukkig worden van zoiets op mijn bord om eerlijk te zijn :p en de textuur van groenten met gelburger vind ik ook niet echt aangenaam...

Plaats reactie