Waarin/mee bakt de professionele chef?

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
joostg
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 mei 2011, 14:45

Waarin/mee bakt de professionele chef?

Bericht door joostg » 25 apr 2012, 14:27

Waarin bakken jullie?

Visje
Vlees
Groente
Etc

Ik dacht altijd dat olijfolie goed is. Echter dit verbrand bij hoge temperatuur. Zonnebloemolie schijnt bij verhitting slecht voor je te zijn?

Wat gebruiken jullie qua olie en gooi je er dan na afloop nog een klontje boter bij?

Alvast bedankt.

Joost

Gebruikersavatar
xavierc
Berichten: 23
Lid geworden op: 24 jan 2012, 14:53
Locatie: hoeselt
Contacteer:

Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?

Bericht door xavierc » 25 apr 2012, 18:07

geklaarde boter, t'is te zeggen: 2kg plantaardig (bvb solo/planta/phase...) + 1kg melkerijboter samen smelten en klaren

geutje in de pan om aan te schroeien, voor de smaak op't laatste moment kontje melkerijboter of scheutje olijfolie of...
zowel voor het sauteren of poeleren van vis, vlees en groenten

shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?

Bericht door shein » 25 apr 2012, 20:27

Myo Cryo (cacao boter in poedervrom). Dan kun je wel niet oversauzen maar werkt goed
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?

Bericht door lowie » 28 mei 2012, 18:48

Ik gebruik altijd GHEE

Cuisine29
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 nov 2013, 12:13

Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?

Bericht door Cuisine29 » 28 nov 2013, 12:20

In mijn bedrijf gebruiken wij : Rapsodil, dat is koolzaadolie gemengt met geklaarde boter ( Konijn levert dit )
Ook wel het product van Hollandia ; BeurreCulinair.

Plaats reactie