ijs verzachter

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

ijs verzachter

Bericht door kruimeltje » 04 jul 2011, 09:32

Het is een beetje raar woord maar zo heb ik het gehoord.
Ijs verzachter, dat voor komt dat het ,Consumptie, ijs niet zo bikkelhart wordt

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: ijs verzachter

Bericht door Amazingtruffle » 04 jul 2011, 11:12

Bedoel je glucose?
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: ijs verzachter

Bericht door kruimeltje » 04 jul 2011, 19:15

In eerste instantie denk ik aan een "poedertje"
Maar als dat anders kan graag zelfs

Volgens mij is glucose suiker met zeeeer fijne (suiker)kristalstructuur zoals druiven suiker.

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: ijs verzachter

Bericht door KNL » 10 jul 2011, 20:43

bedoel je glicerine?

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: ijs verzachter

Bericht door Tim » 12 jul 2011, 09:47

ik denk dat hij Cortina bedoelt, witte emmer, met een soort pasteuze gel erin.
Of natuurlijk Procrema, een poeder van sosa. Zorgt iig allebei voor een mooi schepbare ijsmix, alhoewel ik moet zeggen dat cortina ook wel een vettig(er) mondgevoel geeft, dat heb je dus minder bij Procrema.

groet

Tim
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: ijs verzachter

Bericht door Maurits » 12 jul 2011, 19:45

Er zijn veel manieren om ijs zacht te krijgen. Alcohol, glycerine - zoals KNL aangeeft - (glycerine is een type alcohol), suiker, eigeel, vet werken allemaal. Beetje proefondervindelijk testen en gij zult vinden.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: ijs verzachter

Bericht door kruimeltje » 12 jul 2011, 20:30

Hartelijk dank

Volgens wikipedia is glycerine iets wat wordt gebruikt in antivries voor auto's
Ik zal alle suggesties noteren .
@ maurits kan jij me een zetje geven in het proberen ,m.a.w. wat is jouw ondervinding?

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: ijs verzachter

Bericht door Pluter » 12 jul 2011, 22:52

Gewoon een tering goed recept vinden of calculeren en afhankelijk van het soort ijs een klein beetje stabilisator/emulgator...

Hier staat wat theorie bijvoorbeeld: http://www.dairyscience.info/ice-cream- ... m-mix.html" onclick="window.open(this.href);return false;

En deze man heeft een fantastisch boek (frozen desserts) geschreven voor "ons" restaurantkoks: http://www.thequenelle.com/" onclick="window.open(this.href);return false; (check de links van amazon op rechts).

(PS: En met die kennis pas "proefondervindelijk" gaan aankloten SVP..... Maurits toch!!!)
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

ironchef29
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2010, 12:43

Re: ijs verzachter

Bericht door ironchef29 » 15 jul 2011, 22:17

cortina is altyd in een grote hoeveelheid zie 5kg te koop bij sligro,hoe zit dat me procrema is dat ook beter en hoe verwerk je dit dan ik ben nog niet bekend daarmee helpme out..tnx

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: ijs verzachter

Bericht door Tim » 16 jul 2011, 00:29

Cortina is een beetje oud en eigenlijk stiekem alweer achterhaald en kun je veel leuke(re) dingen mee doen dan (alleen) ijs.
Procrema is een top product, nieuwer, makkelijker en efficiënter, dosage op de pot/emmer vind ik persoonlijk wel wat aan de hoge kant, en is bij lange na niet nodig vind ik persoonlijk. Toevoegen aan een koude gegaarde ijsmix en 24 uur laten rijpen alvorens invriezen of afdraaien. Moet wel eerlijk bekennen dat ik procrema alleen nog maar icm pacojet of frix gebruikt heb, dus niet gebruik met turbines. Maar goed, pacojet is de toekomst.

zal verder niet weten wat ik er meer over moet vertellen, vraag maar raak zal ik zeggen :)
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

ironchef29
Berichten: 11
Lid geworden op: 11 dec 2010, 12:43

Re: ijs verzachter

Bericht door ironchef29 » 19 jul 2011, 01:51

bedankt tim!

Plaats reactie