Lamsrack botjes schoonmaken

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
yarrah
Berichten: 28
Lid geworden op: 12 okt 2009, 10:17

Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door yarrah » 29 mar 2011, 07:41

Ik ben bezig met een receptuur te maken voor het bereiden van een Lamsrack. Nu moet ik weten wat de franse benaming is voor het schoonmaken van de botjes. In het engels is het french trimming, maar nu in nog het frans.
Wie helpt me

vrolijke groetjes,

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door lowie » 29 mar 2011, 13:48

Als ik me goed herriner zeg men Manchonner un carré d'agneau

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door chef peter » 29 mar 2011, 15:08

French...of was dit Engels
http://www.youtube.com/watch?v=DmepufstVf8" onclick="window.open(this.href);return false;

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door lowie » 29 mar 2011, 17:43

chef peter schreef:French...of was dit Engels
http://www.youtube.com/watch?v=DmepufstVf8" onclick="window.open(this.href);return false;
Dit is zeker geen frans !!

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door chef peter » 29 mar 2011, 17:54

lowie schreef:
chef peter schreef:French...of was dit Engels
http://www.youtube.com/watch?v=DmepufstVf8" onclick="window.open(this.href);return false;
Dit is zeker geen frans !!
à dénuder misschien dan....Carré d`agneau à dénuder . Had het niet over het filmpje eigenlijk, dit vond ik wel leuk om er zomaar bij te zetten :D .

lmg475
Berichten: 26
Lid geworden op: 14 sep 2009, 12:56

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door lmg475 » 02 apr 2011, 21:52

Het is zoals Lowie zegt:
manchonner un carré d'agneau.

Soms wordt ook de term dégager un carre d'agneau gebruikt, maar de algemene term is manchonner un carré d'agneau.

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door lowie » 03 apr 2011, 09:38

lmg475 schreef:Het is zoals Lowie zegt:
manchonner un carré d'agneau.

Soms wordt ook de term dégager un carre d'agneau gebruikt, maar de algemene term is manchonner un carré d'agneau.
Als een Vlaming dit niet weet zou dit zeer erg zijn, daar hier in de keukens alles in het Frans was in mijne tijd !

Nu is dit veel minder het geval!

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Lamsrack botjes schoonmaken

Bericht door chef peter » 03 apr 2011, 12:35

lowie schreef:
lmg475 schreef:Het is zoals Lowie zegt:
manchonner un carré d'agneau.

Soms wordt ook de term dégager un carre d'agneau gebruikt, maar de algemene term is manchonner un carré d'agneau.
Als een Vlaming dit niet weet zou dit zeer erg zijn, daar hier in de keukens alles in het Frans was in mijne tijd !

Nu is dit veel minder het geval!
Ja dat is zeker Lowie :D ....
Mocht je in de buurt zijn mag je altijd je sampels stoofvlees tbv de frituur klanten bij mij afgeven.

Plaats reactie