Problemen lamsvlees

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 28 feb 2011, 08:40

De start van het nieuwe Nieuw Zeelands lamsvlees seizoen is in veel opzichten niet goed.
Prijzen zijn hoog en weinig aanbod.
Onderstaande link geeft toelichting.

http://media.mediamonitors.com.au/Artic ... searchable" onclick="window.open(this.href);return false;

demoslager
Berichten: 58
Lid geworden op: 14 jul 2010, 13:32
Locatie: Amsterdam

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door demoslager » 01 mar 2011, 06:03

Drama momenteel.Kan me spullen wel krijgen maar voor prijzen.Gaat nergens over.Straks maar mooi hollands lam verkopen.1ste vragen over zuiglam rollen alweer binnen.Beetje vroeg.Ga nog met oorwarmers naar mijn werk.

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door sjaak » 01 mar 2011, 09:38

als ik het stuk zo lees is er genoeg aanbod maar te weinig vraag.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 23 mar 2011, 19:12

Ik neem aan dat jullie het idd al gemerkt hebben de afgelopen maand....het begin van de prijsstijging is ingezet, nu verder omhoog is mijn idee.
Ik denk dat niet alleen lamsvlees erg duur word, zoals ik eerder al aangaf runderhaas (nu al +/- 40%) varkensvlees delen (loinribs +60%- kophaasjes +47%-haasjes + 21%) zalm, bier, groente...

Heb paar maanden geleden al voorspeld dat + op je inkoop tussen de 20 en 45% zal komen, veel ondernemers zien te laat in dat de marge onder druk komt te staan en dat hoeft natuurlijk niet als je leverancier je hier over inlicht. Helaas gebeurt dat te weinig door geen inzicht in de markt en verkoop georiënteerde horeca leveranciers.

Ben benieuwd hoe koks omgaan met de snelle veranderingen in aanbod food, hoe speel je in op de verhoringen van prijs. Ik hoor vaak dat klanten vaste prijzen krijgen, zelf geloof ik niet in dit verhaal omdat er dan altijd een veiligheids marge in zit, je betaald dus altijd te veel. Ik bied mijn klanten open boek calculatie aan, gewoon open boek en geef gedegen advies, en idd soms stuur ik ze echt naar de Makro.

demoslager
Berichten: 58
Lid geworden op: 14 jul 2010, 13:32
Locatie: Amsterdam

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door demoslager » 24 mar 2011, 12:30

Wij zeggen ook vaak genoeg als ze het ergens anders veel goedkoper kunnen krijgen(bv ossehaas) gewoon daar kopen.Frenched rack nu kopen tegen bloedprijzen.Geschiedenis herhaalt zich.Straks koopt niemand het meer en gaan de prijzen weer zakken.Wie kan het begrip en respect opbrengen om niet je leverancier zijn nek om te draaien.Ik kan je vertellen ..................we kunnen er niks aan doen.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 24 mar 2011, 14:36

demoslager schreef:Wij zeggen ook vaak genoeg als ze het ergens anders veel goedkoper kunnen krijgen(bv ossehaas) gewoon daar kopen.Frenched rack nu kopen tegen bloedprijzen.Geschiedenis herhaalt zich.Straks koopt niemand het meer en gaan de prijzen weer zakken.Wie kan het begrip en respect opbrengen om niet je leverancier zijn nek om te draaien.Ik kan je vertellen ..................we kunnen er niks aan doen.
Klopt Demo, we kunnen er niks aan doen....
We is het een en ander veranderd op de wereldmarkt, en daar heb je echt mee te maken. De rest van de wereld heeft meer centjes dan wij, uitzonderingen daar gelaten. Hoorde van mijn oude werkgever dat in Ruslanf 400 US meer betaald word voor de USA Voorvoetjes dan in de EU, krijgen wij de Canadese rommel hier. Dat bedoel ik nu met inzicht in de markt, ik ben geen slager en spreek bijna nooit met slagers, koop deze kennis in, is mn overhead ook wat lager :D .

demoslager
Berichten: 58
Lid geworden op: 14 jul 2010, 13:32
Locatie: Amsterdam

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door demoslager » 24 mar 2011, 15:23

De usa koopt de racks,die normaal naar europa gaan,nu voor 19,50.Wij betalen nu 18.50.2 keer raden waar ze naar toe gaan.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 24 mar 2011, 19:03

demoslager schreef:De usa koopt de racks,die normaal naar europa gaan,nu voor 19,50.Wij betalen nu 18.50.2 keer raden waar ze naar toe gaan.
vertel ! En welke racks bedoel je ?

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 08 apr 2011, 20:39

Nogmaals, problemen blijven aanhouden met het NZ lamsvlees. Productie -15% tegenover 2010 en het einde is nog niet in zicht. Volgend seizoen zou er mogelijk een verbetering kunnen komen. Er begint op bevroren delen een tekort te komen en prijzen liggen dicht tegen vers. Welke kok neemt op dit moment de gok om toch scherp dit product op de kaart te zetten, loop je na 3 maanden achter de feiten aan door verwaterde marge ? of koop je nu slim in...

smelthehoeve
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 dec 2010, 12:21

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door smelthehoeve » 19 mei 2011, 12:07

Waarom kiest u niet gewoon voor Nederlands lamsvlees.
Lekker vers en goed van smaak.
Wij kunnen u jaarrond voorzien van (zuig)lamsvlees.
Voor meer info kunt u contact opnemen met
smelthehoeve@planet.nl of tel: 06-11397684

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 22 mei 2011, 08:52

smelthehoeve schreef:Waarom kiest u niet gewoon voor Nederlands lamsvlees.
Lekker vers en goed van smaak.
Wij kunnen u jaarrond voorzien van (zuig)lamsvlees.
Voor meer info kunt u contact opnemen met
smelthehoeve@planet.nl of tel: 06-11397684
Kun je misschien wat meer info geven over je bedrijf, is natuurlijk super dat je het jaar rond zuiglam kunt leveren. Vraag me alleen af hoe dit in zijn werk gaat, boots je kunstmatig seizoenen na ?
Heb je misschien een snitten overzicht wat leverbaar is en de specificaties en evt. certificering van het product.
Ik kan op internet niet echt info vinden van je bedrijf, waar de lammeren vandaan komen, ras, tracebilitie ed.

Ik ben op zoek naar een goed alternatief voor NZ, wel enkel de primal cuts. Graag wat meer info, stuur maar n pb met beschikbare volumes en prijs.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 22 jun 2011, 14:11

Lamsvlees test op onze facebook pagina.
http://www.facebook.com/pages/Euromeat/ ... 08?sk=wall" onclick="window.open(this.href);return false;

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 27 jun 2011, 07:13

smelthehoeve schreef:Waarom kiest u niet gewoon voor Nederlands lamsvlees.
Lekker vers en goed van smaak.
Wij kunnen u jaarrond voorzien van (zuig)lamsvlees.
Voor meer info kunt u contact opnemen met
smelthehoeve@planet.nl of tel: 06-11397684
Nederlands lamsvlees test Chef's magazine Juni 2011.
Het vlees van Texel werd minder dan herkomst Nieuw-Zeeland getest (oa. Ron Blaauw), het standaard Hollands(wat overal vandaan kan komen denk ik dan) gelijk met het Nieuw-Zeeland's .
Prijs blijft dan voor mij het belangrijkste om te kiezen voor Nieuw-Zeeland, wil wel dat we het over een paar jaar nog kunnen verkopen.
http://www.facebook.com/pages/Euromeat/119537414796408" onclick="window.open(this.href);return false;

demoslager
Berichten: 58
Lid geworden op: 14 jul 2010, 13:32
Locatie: Amsterdam

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door demoslager » 28 jun 2011, 05:04

chef peter schreef:
smelthehoeve schreef:Waarom kiest u niet gewoon voor Nederlands lamsvlees.
Lekker vers en goed van smaak.
Wij kunnen u jaarrond voorzien van (zuig)lamsvlees.
Voor meer info kunt u contact opnemen met
smelthehoeve@planet.nl of tel: 06-11397684
Nederlands lamsvlees test Chef's magazine Juni 2011.
Het vlees van Texel werd minder dan herkomst Nieuw-Zeeland getest (oa. Ron Blaauw), het standaard Hollands(wat overal vandaan kan komen denk ik dan) gelijk met het Nieuw-Zeeland's .
Prijs blijft dan voor mij het belangrijkste om te kiezen voor Nieuw-Zeeland, wil wel dat we het over een paar jaar nog kunnen verkopen.
http://www.facebook.com/pages/Euromeat/119537414796408" onclick="window.open(this.href);return false;

Vond het een test van lik me vestje.Kan er helemaal niks mee

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 29 jun 2011, 18:52

demoslager schreef:
chef peter schreef:
smelthehoeve schreef:Waarom kiest u niet gewoon voor Nederlands lamsvlees.
Lekker vers en goed van smaak.
Wij kunnen u jaarrond voorzien van (zuig)lamsvlees.
Voor meer info kunt u contact opnemen met
smelthehoeve@planet.nl of tel: 06-11397684
Nederlands lamsvlees test Chef's magazine Juni 2011.
Het vlees van Texel werd minder dan herkomst Nieuw-Zeeland getest (oa. Ron Blaauw), het standaard Hollands(wat overal vandaan kan komen denk ik dan) gelijk met het Nieuw-Zeeland's .
Prijs blijft dan voor mij het belangrijkste om te kiezen voor Nieuw-Zeeland, wil wel dat we het over een paar jaar nog kunnen verkopen.
http://www.facebook.com/pages/Euromeat/119537414796408" onclick="window.open(this.href);return false;

Vond het een test van lik me vestje.Kan er helemaal niks mee
Idd de test was niet zo geweldig, hoewel de test die je hier heel makkelijk neer haalt toch een respectabel panel heeft. Maar geeft wel aan dat wat de kleinschalige fokkers uit Nederland altijd roepen "kwaliteit van eigen boden" niet per definitie de waarheid spreken. Het vlees van ver word op een dermate professioneel manier opgefokt dat het weinig ruimte laat voor lieden die met kleine projecten proberen terrein te winnen met als uitgangspunt een betere kwaliteit neer te zetten. Is natuurlijk wel mogelijk, maar geld verdienen ga je dan nooit doen.

ps. Iedereen die interesse heeft in kwaliteit producten voor een lage prijs kan zich op deze Facebook pagina makkelijk aanmelden. http://www.facebook.com/pages/Euromeat/119537414796408" onclick="window.open(this.href);return false;

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door Leo » 29 jun 2011, 20:26

Vaak vind ik prijs niet echt een probleem.. maar, je bent trots als je 100% hollands lam kan verwerken..
als het lukt zelfs regionaal, maar.. het te wisselvallig...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 30 jun 2011, 09:26

Leo schreef:Vaak vind ik prijs niet echt een probleem.. maar, je bent trots als je 100% hollands lam kan verwerken..
als het lukt zelfs regionaal, maar.. het te wisselvallig...
Dat doe je goed dan Leo, maar ik zie vaak dat koks niet op prijs inkopen, dit kan in een tijd dat het economisch niet erg goed gaat op gaan spelen, vaak word er na kwartaal afsluiting gezien dat de bruto marge op inkoop (totaal) flink is terug gelopen. Veel onervaren koks, en dan bedoel ik niet op kook gebied maar meer op management en inkoop beleid, weten niet wat dit betekend voor de winst of verlies balans op het einde van het jaar. Het word al helemaal lastig als je moet verklaren wat 3% betere inkoop voor een gevolg heeft op die zelfde cijfers.

Het is natuurlijk top als je het mooiste product in handen hebt, echter maak je deel uit van een commerciële organisatie, en eenvoudig weg het verhaal ophangen van wij hebben al een slager of visboer staat niet echt heel slim, gas water en licht hebben wij ook maar dit bekijken we ook elk jaar opnieuw.

Nederland is nu eenmaal geen rundvlees land , dus Hollands rundvlees is in veel gevallen koe "worst koe" een slager moet zijn stukje vlees van buiten Nederland laten komen, en daar zijn ze nu eenmaal niet heel goed in dus besteden ze dat uit. Het zijn allemaal commodity's standaard producten, afkomstig van enorme fabrieken die miljarden omzetten maken. Je hebt dus een specialist nodig die deze spullen naar Nederland haalt, en niet iemand die een mest zet in een stukjes vlees, verpakt en bezorgd. Die slager heeft een productie locatie en moet nu eenmaal zijn kosten dekken en winst maken op zijn product, een specialist in standaard producten kan met een kleine marge allang zijn gemaakte kosten dekken. Ik zou gaan rekenen als ondernemer ! En die slager lekker dat pondje gehakt of die slavink laten brengen.

Bij verse vis vind ik het weer wat anders, omdat dit een kort houdbaar product is en een typisch veiling product.

Haal het sentiment weg uit je product (bij inkoop) en je gaat geld verdienen.

(Ben benieuwd welke slager nu weer in opstand komt :D )

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door Niels » 03 jul 2011, 16:14

Er is prima met Hollandse ruggen te werken, als je maar aan de gast durft te rekenen wat je nodig hebt. Voor menu's zal je wel naar een ander deel van het Hollandse lam of naar een goedkoper alternatief uit het buitenland moeten kijken.

Het hebben van verschillende leveranciers is essentieel om hun lever problemen niet jouw probleem te laten worden.

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 04 jul 2011, 12:42

Niels schreef:Er is prima met Hollandse ruggen te werken, als je maar aan de gast durft te rekenen wat je nodig hebt. Voor menu's zal je wel naar een ander deel van het Hollandse lam of naar een goedkoper alternatief uit het buitenland moeten kijken.

Het hebben van verschillende leveranciers is essentieel om hun lever problemen niet jouw probleem te laten worden.
Dat is nu eens een slimme inkoper :D Waren ze maar allemaal zo Niels, en tevens altijd een goed vergelijk van prijs.

demoslager
Berichten: 58
Lid geworden op: 14 jul 2010, 13:32
Locatie: Amsterdam

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door demoslager » 06 jul 2011, 05:03

Niels schreef:Er is prima met Hollandse ruggen te werken, als je maar aan de gast durft te rekenen wat je nodig hebt. Voor menu's zal je wel naar een ander deel van het Hollandse lam of naar een goedkoper alternatief uit het buitenland moeten kijken.

Het hebben van verschillende leveranciers is essentieel om hun lever problemen niet jouw probleem te laten worden.
Als je een proeverij maakt van Hollands lam hoeft het echt niet te duur te worden.Dus ook werken met de goedkopere delen

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Problemen lamsvlees

Bericht door chef peter » 27 jul 2011, 12:31

demoslager schreef:
Niels schreef:Er is prima met Hollandse ruggen te werken, als je maar aan de gast durft te rekenen wat je nodig hebt. Voor menu's zal je wel naar een ander deel van het Hollandse lam of naar een goedkoper alternatief uit het buitenland moeten kijken.

Het hebben van verschillende leveranciers is essentieel om hun lever problemen niet jouw probleem te laten worden.
Als je een proeverij maakt van Hollands lam hoeft het echt niet te duur te worden.Dus ook werken met de goedkopere delen
Het zoeken naar alternatieven is een lapmiddel, ondernemers zouden heel simpel de facturen van het afgelopen jaar naast elkaar moeten houden, prijs van exact een jaar geleden moet 65% lager zijn dan nu.(voor de slimmeriken onder ons, er is een verschil tussen een lagere en een hogere prijs berekenen :D ).
Is dit verschil geen 65% met een marge van een procent of 2 heeft je leverancier je altijd te veel laten betalen, en kan hij de enorme prijsstijging miet meer verantwoorden. Dan zou ik direct een andere leverancier nemen. Heb ik het wel over Nieuw Zeeland's vlees.

Een portie kost idd een eurootje meer inkoop, maar calculeren als de marges onder druk komen is nooit goed, dan ben je te laat.
Gelukkig heb ik al mijn relaties al 12 maanden geleden ingelicht en heb voorraad ingekocht voor wie dit wilde.

Plaats reactie