Frituur --> Smaakloos --> ???

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
lamebrain
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jan 2011, 00:53

Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door lamebrain » 05 jan 2011, 01:05

Al enige tijd probeer ik kip te frituren met een korstje. Geen probleem allemaal, maaruh... het smaakt voor geen meter!! Als ik de kip een nachtje marineer in een kruidenmix ruikt het heerlijk. Nadat ik ze 5 minuutjes in frituurolie gefrituurd heb hou ik een smaakloze kip over. Ik gebruik gewoon normale hoeveel heden kruiden en zout; een theelepetje dit, 2 theelepeltjes van dat, etc...

HELP!! Hoe kan dit? :(

toet007
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 dec 2009, 17:42

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door toet007 » 09 feb 2011, 10:50

standaard Kipfilet is gewoon een smaakloos goedje.....

Denk dat je het is bij maiskip ofzo moet proberen, of kip dij vlees, hieraan zit een beetje vet wat dus ook weer wat meer smaak mee geeft.

Tristan
Berichten: 83
Lid geworden op: 28 okt 2008, 11:19

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door Tristan » 19 mar 2011, 15:51

waarom frituren?

mooiste korstje krijg je nog altijd als je ze door een droge marinade haalt en op hoge temperatuur grillt in de oven vind ik

Stinl
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 apr 2009, 16:47

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door Stinl » 25 mar 2011, 19:17

toet007 heeft gelijk.
Koop gewoon een kip op z'n geheel. Die borstfilets uit de supermarkt zijn helemaal opgefokt, smaakloos en droog.

Tristan
Berichten: 83
Lid geworden op: 28 okt 2008, 11:19

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door Tristan » 26 mar 2011, 18:22

Stinl schreef:toet007 heeft gelijk.
Koop gewoon een kip op z'n geheel. Die borstfilets uit de supermarkt zijn helemaal opgefokt, smaakloos en droog.

die zijn toch ook opgepompt met water?

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door Pluter » 26 mar 2011, 23:56

Lekker zelf oppompen met een pekel badje die kip!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

stijnh
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 jun 2012, 13:47

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door stijnh » 15 jun 2012, 21:36

lamebrain schreef:Al enige tijd probeer ik kip te frituren met een korstje. Geen probleem allemaal, maaruh... het smaakt voor geen meter!! Als ik de kip een nachtje marineer in een kruidenmix ruikt het heerlijk. Nadat ik ze 5 minuutjes in frituurolie gefrituurd heb hou ik een smaakloze kip over. Ik gebruik gewoon normale hoeveel heden kruiden en zout; een theelepetje dit, 2 theelepeltjes van dat, etc...

HELP!! Hoe kan dit? :(
Ik ben het ermee eens dat een oven of een pannetje een beter alternatief is om een mooi korstje te krijgen. Verder heb je alle variabelen genoemd, behalve waarin je frituurt. Ik denkt dat de olie een groot effect heeft op het resultaat -- en uiteraard verse olie voor het beste resultaat.

Spitsmuis
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 feb 2007, 21:02
Locatie: Haregarijp

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door Spitsmuis » 19 jun 2012, 12:36

Je kan je kippetje na het marineren natuurlijk ook nog even paneren in bijvoorbeeld panko... Je hebt dan je krokant korstje, en je marinade komt niet in direct contact met de olie! Succes..

kokniels
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 jun 2011, 16:44
Locatie: Beilen, Drenthe

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door kokniels » 23 jun 2012, 00:31

En het korstje een smaak geven bijvoorbeeld de marinade een beetje met paneermeel in de keukenmachine?
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door jeroenbr » 23 jun 2012, 09:52

kokniels schreef:En het korstje een smaak geven bijvoorbeeld de marinade een beetje met paneermeel in de keukenmachine?
paneermeel + vocht = succes

hobbybob
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 aug 2009, 07:28

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door hobbybob » 25 jun 2012, 09:33

Als je de marinade om de kip frituurt verliezen de kruiden alle smaak. Dat gaat dus niet lukken.

Het lekkerste is de kip op de rotiseur (zo'n spit met open vuur), in de big green egg of oven te grillen.
Vooraf een pekelbad met kruiden maken zodat de smaken in de kip trekt. Zo doe ik het iig.

ike
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jun 2012, 13:40

Re: Frituur --> Smaakloos --> ???

Bericht door ike » 09 jul 2012, 10:13

12 uur laten pekelen in water met zout en suiker.. Daarna grillen na mijn mening...

10 liter water 1/2 kilo suiker en 1/2 kilo zout.

Plaats reactie