Pagina 1 van 1

rode shiso/perilla poeder

Geplaatst: 27 nov 2010, 20:08
door Maurits
Veel zullen al bekend zijn met rode shiso of perilla. Dit is een Japans kruid uit de muntfamilie (het heeft een karwijzaad-achtige smaak) dat veel gebruikt wordt als garnering. Deze dus:
Afbeelding

Maar er is ook shiso-poeder. En dat is een interessant ingredient om rijst of noedels op te leuken met paarse spikkels. De smaak van het poeder is wat milder dan de verse variant en het heeft de typische gras/hooi-smaak van gedroogde kruiden. Shiso wordt overigens al heel lang gebruikt als kleurstof voor met name umeboshi - ingelegde zure pruimen.

Dit is het merk dat verkrijgbaar is in NL:
Afbeelding
P.S. de toevoegingen zijn: zout, suiker en appelzuur

Re: rode shiso/perilla poeder

Geplaatst: 28 nov 2010, 16:50
door Leo
grappig!

smaakje is inderdaad erg lekker.

Shiso in het groen, de grotere bladeren die bij sushi worden gebruikt als deko vind ik ook wel lekker.

Re: rode shiso/perilla poeder

Geplaatst: 15 jun 2011, 15:58
door walrus
Leo schreef:grappig!

smaakje is inderdaad erg lekker.

Shiso in het groen, de grotere bladeren die bij sushi worden gebruikt als deko vind ik ook wel lekker.
ok, bedankt, zal het eens proberen :)

Maar zou ook graag de echte tulsi willen hebben.

Ik merk in dit topic dat het tulsi poeder niet bekend is of niet in nederland verkrijgbaar is?
Want ik krijg niet het idee dat er mensen zijn die weten wat het is... :(