Lamsbout in de holdomat

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
kameleon73
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 okt 2010, 13:32

Lamsbout in de holdomat

Bericht door kameleon73 » 06 okt 2010, 13:47

Hallo,
ik wil binnenkort een lamsbout bereiden op een lage temperatuur van 80 graden in de holdomat, wie weet hoe lang de bereidingstijd is van een bout van 3 kg met been. Ik dacht even aanbraden op 240 in de steamer en dan dan afgedekt in holdomat met eigen jus op 80 graden. Moet ie dan geheel in saus/jus of is een klein laagje genoeg. Ik wil hem in de kern ongeveer 55 graden hebben, wie weet hoe lang ie dan in de holdomat moet? Dachtr zelf 22.00 uur erin en volgende dag om 10.00 a 12.00 uur klaar? Klopt dit??

En kan ik hem als ie klaar is naar 60 graden zetten en dan een middag laten liggen, heb hem pas in de avond nodig
Alvast bedankt voor eventuele tips en opmerkingen

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Lamsbout in de holdomat

Bericht door Bchef1 » 06 okt 2010, 19:39

neem aan dat je hem wel mooi rosé wil houden?
zet hem anders op 65 graden en dan de hele nacht, dan maakt een uurtje meer of minder niet uit. Wel goed afdekken of bij voorkeur vacumeren.
bodempje sju is goed :)
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Plaats reactie