Koud Binden

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 18 jul 2010, 07:54

Als je de documentatie van texturas leest kan je agar agar koud binden.
Warm binden ok dat gaat ,maar koud is mij nog niet gelukt.
Heeft iemand daar ervaring mee?

Vr.Groet Kruimeltje

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Koud Binden

Bericht door jeroenbr » 19 jul 2010, 00:03

waarom zou je, als ik vragen mag. Genoeg alternatieven ...

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

Re: Koud Binden

Bericht door sous » 29 jul 2010, 14:19

jeroenbr schreef:waarom zou je, als ik vragen mag. Genoeg alternatieven ...
bijvoorbeeld omdat door een verhitting de smaak van je produkt onderuit gaat...

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Koud Binden

Bericht door KNL » 29 jul 2010, 14:24

je kan toch ook binden met xantana?
of gellan

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 29 jul 2010, 15:33

Hoi @ KNL

Ik heb geen ervaring met Gellan , Xantana echter geeft een ander resultaat dwz een net iets te slappe consistentie
Vr.Groet Kruimeltje

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Koud Binden

Bericht door KNL » 29 jul 2010, 16:13

welke consistentie wil je dan bereiken?

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 30 jul 2010, 15:13

Hoi @KNL
iets zachter als gelantine/agar agar , en niet zo "snotterig" als axantana dat is het eind doel .

Vr. Groet Kruimeltje

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Koud Binden

Bericht door Cees » 30 jul 2010, 23:18

Misschien is guargom wat voor je?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 31 jul 2010, 01:52

Hartelijkdank @Kees
Ga ik eens proberen ,Dit heb ik gevonden

Afbeelding

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Koud Binden

Bericht door KNL » 31 jul 2010, 13:55

guar moet je ook verwarmen dacht ik (dat is toch ook mijn ervaring met dat product)

misschien een keertje gelcrema gebruiken (wel minder dan op de verpakking staat anders krijg je een dikke crème)

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 31 jul 2010, 17:25

@KNKL
Gelcrema Kan ik niet
Als ik toch moet verwarmen kan ik eerst proberen met een andere mengverhouding van de agar agar (denk ik )

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 31 jul 2010, 19:38

Hartelijk dank voor de ideeen .
Wat is de relatie tussen sosa en gelcrema?
of is dat het equivalent

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Koud Binden

Bericht door KNL » 01 aug 2010, 22:22

gelcrema is een product van sosa...
als je toch wilt verwarmen misschien eens iotta proberen?
het is een beetje zoeken welke consistentie die je wilt

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 02 aug 2010, 01:03

inderdaad @knl :wink:
Hartelijk dank voor het antwoord

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 02 aug 2010, 01:24

Dit Heb ik gelezen
Gelcrema:
Ideaal produt voor het maken van koude of warme crèmes.
Gelcrema verdraagt heel hoge temperaturen en zuurten.
Perfect invriesbaar.
Kan ook heel goed vocht behouden en verhindert uitdroging
----------------------------------------------------------------
http://www.passion4food.info/index.php?id=42" onclick="window.open(this.href);return false;

Afbeelding

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 02 aug 2010, 08:43

Gelezen
Naast de Texturaslijn vindt men ook nog de producten van Sosa op de markt.
Deze zijn echter versneden met maltodextrine, waardoor ze gemakkelijker in gebruik zijn.
Het gebruik en resultaat zijn hetzelfde

i.v.m. voorwaarden geen bron vermelding

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Koud Binden

Bericht door Cees Timmerman » 02 aug 2010, 22:17

Gebruik gelcrema cold regelmatig, goed spul.

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 03 aug 2010, 07:00

Hartelijk dank Cees,
Goed idee om het eens uit te proberen
Vr.Groet Kruimeltje

pilsner
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 sep 2010, 18:11

Re: Koud Binden

Bericht door pilsner » 01 sep 2010, 18:36

Wanneer je een combinatie gebruik van Xanthaam gom en Guar gom kom je een heel eind.
Succes

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Koud Binden

Bericht door kruimeltje » 23 sep 2010, 15:36

Hoi @Pilsner
Ik krijg jou reactie van 1 sept pas nu binnen
In iedergeval hartelijk dank voor de reactie goed idee ik ga ga eens uit proberen

Vr.Groet Kruimeltje

Plaats reactie