Pagina 1 van 1

Marmite

Geplaatst: 30 mei 2010, 17:24
door casper021
Laatst een potje marmite gekocht, en wow wat ruikt dat!

nu vroeg ik me af, waar kan ik dit allemaal bij toepassen?
zou het lekker zijn om gewoon zo' los/puur op een boterham met een beetje boter te eten zijn?

Re: Marmite

Geplaatst: 30 mei 2010, 18:02
door cyrano
Marmite is bedoeld voor op de boterham. Of het lekker is, is persoonlijk.

Het is na de tweede wereldoorlog bedacht om het minderalen tekort wat terug te dringen. In de Engelse Marmite zit geen suiker. In de Australisch een beetje en de Nieuw-Zeelandse lijkt wat mij betreft op choco, met 17% suikers.

Re: Marmite

Geplaatst: 30 mei 2010, 18:09
door casper021
en kan je het ook los/puur op je boterham met een beetje boter eten>

Re: Marmite

Geplaatst: 31 mei 2010, 13:00
door cyrano
Ja hoor. Miljoenen mensen eten dat zo.

Re: Marmite

Geplaatst: 04 jun 2010, 07:51
door sjaak
het wordt inderdaad als toast beleg gebruikt.
de eerste keer dat ik in een Engelse keuken kwam waar het op de plank stond (voor op de boterham tijdens de lunch van het personeel)
dacht ik dat het voor door een roerbak gerecht of als marinade gebruikt moest worden

Re: Marmite

Geplaatst: 05 jun 2010, 05:19
door Cees Timmerman
In een ver en grijs verleden moest ik voor mijn koks examen Foyotsaus maken. Als ik mij niet vergis bearnaise met demi glace. Als demi glace kregen wij een potje Marmite uitgereikt.......

Re: Marmite

Geplaatst: 07 jun 2010, 19:38
door kruimeltje
Smeer een bruine boterham met marg of boter doe er in plakjes gekookte ei op
en dan de Marmite MMMmmmmm

Re: Marmite

Geplaatst: 07 jun 2010, 20:23
door Maurits
Cees Timmerman schreef:In een ver en grijs verleden moest ik voor mijn koks examen Foyotsaus maken. Als ik mij niet vergis bearnaise met demi glace. Als demi glace kregen wij een potje Marmite uitgereikt.......
Het is oorspronkelijk volgens mij als bouillonvervanger in de oorlog ontworpen....Jij zat toch niet in WOII op de kokschool :D ?