Marmite

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
casper021
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 jul 2009, 16:19

Marmite

Bericht door casper021 » 30 mei 2010, 17:24

Laatst een potje marmite gekocht, en wow wat ruikt dat!

nu vroeg ik me af, waar kan ik dit allemaal bij toepassen?
zou het lekker zijn om gewoon zo' los/puur op een boterham met een beetje boter te eten zijn?

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Marmite

Bericht door cyrano » 30 mei 2010, 18:02

Marmite is bedoeld voor op de boterham. Of het lekker is, is persoonlijk.

Het is na de tweede wereldoorlog bedacht om het minderalen tekort wat terug te dringen. In de Engelse Marmite zit geen suiker. In de Australisch een beetje en de Nieuw-Zeelandse lijkt wat mij betreft op choco, met 17% suikers.

casper021
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 jul 2009, 16:19

Re: Marmite

Bericht door casper021 » 30 mei 2010, 18:09

en kan je het ook los/puur op je boterham met een beetje boter eten>

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Marmite

Bericht door cyrano » 31 mei 2010, 13:00

Ja hoor. Miljoenen mensen eten dat zo.

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Marmite

Bericht door sjaak » 04 jun 2010, 07:51

het wordt inderdaad als toast beleg gebruikt.
de eerste keer dat ik in een Engelse keuken kwam waar het op de plank stond (voor op de boterham tijdens de lunch van het personeel)
dacht ik dat het voor door een roerbak gerecht of als marinade gebruikt moest worden

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Marmite

Bericht door Cees Timmerman » 05 jun 2010, 05:19

In een ver en grijs verleden moest ik voor mijn koks examen Foyotsaus maken. Als ik mij niet vergis bearnaise met demi glace. Als demi glace kregen wij een potje Marmite uitgereikt.......

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Marmite

Bericht door kruimeltje » 07 jun 2010, 19:38

Smeer een bruine boterham met marg of boter doe er in plakjes gekookte ei op
en dan de Marmite MMMmmmmm

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Marmite

Bericht door Maurits » 07 jun 2010, 20:23

Cees Timmerman schreef:In een ver en grijs verleden moest ik voor mijn koks examen Foyotsaus maken. Als ik mij niet vergis bearnaise met demi glace. Als demi glace kregen wij een potje Marmite uitgereikt.......
Het is oorspronkelijk volgens mij als bouillonvervanger in de oorlog ontworpen....Jij zat toch niet in WOII op de kokschool :D ?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie