Alles over ingrediënten
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 03 mei 2010, 10:28
Paardenbloemen
Na 10 minuten plukken
Eind resultaat
Opgezet met limoen sap/rasp, witte wijn en gelei suiker. Heeft een specifieke honing achtige smaak.
-
Maurits
- Berichten: 1376
- Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
- Locatie: Heemskerk
Bericht
door Maurits » 03 mei 2010, 14:23
Is het niet bitter?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 03 mei 2010, 15:49
Maurits schreef:Is het niet bitter?
Alleen het groen is bitter, erg bitter. Maar een kleine hoeveelheid (wat niet te vermeiden is) zorgt voor een klein bittertje die niet stoort en goed bij sterkere (blauwschimmel) kazen past. Zorg er dus voor dat je alleen het geel plukt.
-
Roelof
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 21 jan 2009, 15:04
- Locatie: jirnsum
Bericht
door Roelof » 03 mei 2010, 17:13
Dit ga ik ook proberen! leuk idee
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 03 mei 2010, 20:02
Wees snel, ze zijn zo weer weg.
-
Cees
- Berichten: 1081
- Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
- Locatie: Heerenveen
-
Contacteer:
Bericht
door Cees » 04 mei 2010, 08:22
Leuk, even lekker bezig....morgen ook maar even plukken.
-
Pinxo
- Berichten: 435
- Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
- Locatie: noord-Brabant
Bericht
door Pinxo » 15 mei 2010, 07:39
Wel goed wassen!
Schijnt dat er bijv. herten urine op kan zitten wat soms een bacterie bevat dat een lange en soms zelfs dodelijke ziekte bij mensen kan veroorzaken!
(zegt men in Frankrijk waar ze het jonge blad plukken en als sla gebruiken 'pissanli" heet het daar)
-
Xavier
Bericht
door Xavier » 15 mei 2010, 11:42
bij ons "molsla"
-
Rene
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 10 mar 2010, 11:08
- Locatie: dordrecht
-
Contacteer:
Bericht
door Rene » 19 mei 2010, 16:30
Molsla moet wel goed afgedekt zijn geweest om te voorkomen dat ie groen wordt, bleken, anders enorm bitter. Gebleekt heeft het een lekker bittertje.