Paardenbloem

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Paardenbloem

Bericht door jeroenbr » 03 mei 2010, 10:28

Paardenbloemen

Afbeelding

Na 10 minuten plukken

Afbeelding

Eind resultaat

Afbeelding

Opgezet met limoen sap/rasp, witte wijn en gelei suiker. Heeft een specifieke honing achtige smaak.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Paardenbloem

Bericht door Maurits » 03 mei 2010, 14:23

Is het niet bitter?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Paardenbloem

Bericht door jeroenbr » 03 mei 2010, 15:49

Maurits schreef:Is het niet bitter?
Alleen het groen is bitter, erg bitter. Maar een kleine hoeveelheid (wat niet te vermeiden is) zorgt voor een klein bittertje die niet stoort en goed bij sterkere (blauwschimmel) kazen past. Zorg er dus voor dat je alleen het geel plukt.

Roelof
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 jan 2009, 15:04
Locatie: jirnsum

Re: Paardenbloem

Bericht door Roelof » 03 mei 2010, 17:13

Dit ga ik ook proberen! leuk idee

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Paardenbloem

Bericht door jeroenbr » 03 mei 2010, 20:02

Wees snel, ze zijn zo weer weg.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Paardenbloem

Bericht door Cees » 04 mei 2010, 08:22

Leuk, even lekker bezig....morgen ook maar even plukken.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Paardenbloem

Bericht door Pinxo » 15 mei 2010, 07:39

Wel goed wassen!
Schijnt dat er bijv. herten urine op kan zitten wat soms een bacterie bevat dat een lange en soms zelfs dodelijke ziekte bij mensen kan veroorzaken!
(zegt men in Frankrijk waar ze het jonge blad plukken en als sla gebruiken 'pissanli" heet het daar)

Xavier

Re: Paardenbloem

Bericht door Xavier » 15 mei 2010, 11:42

bij ons "molsla"

Rene
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 mar 2010, 11:08
Locatie: dordrecht
Contacteer:

Re: Paardenbloem

Bericht door Rene » 19 mei 2010, 16:30

Molsla moet wel goed afgedekt zijn geweest om te voorkomen dat ie groen wordt, bleken, anders enorm bitter. Gebleekt heeft het een lekker bittertje.

Plaats reactie