Konjac gom

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Unique Products
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2010, 07:51

Konjac gom

Bericht door Unique Products » 07 apr 2010, 07:59

Unique Konjac (E 425)

Konjac wordt verkregen uit de plant Amorphophallus konjac die voorkomt in warme streken van Japan, China en Indonesië. Uit de wortelknollen wordt een meel gewonnen, die voornamelijk uit de polysaccharide glucomannaan bestaat en tot 100 maal zijn eigen volume aan water kan opnemen. Hieruit kan een gel worden gemaakt met zeer visceuze eigenschappen en een lage energie-inhoud. Het kan dienen als vervangingsmiddel voor gelatine.
In Japan wordt de gel (konyaku) reeds lange tijd in bepaalde gerechten gebruikt. Konjac is synergistic in combinatie met kappa carrageenan en xanthaan gom. Dit vormt een thermoreversible, elastische gel.
Bekender van "WD50" is de knoop van ganzelever, welke hij maakt met de combinatie Konjac en xanthaan gom.

In Richtlijn 95/2/EG staat beschreven dat dit product niet gebruikt mag worden in geleiproducten in mini cups. In andere levensmiddelen mag Konjac tot een maximum concentratie van 10 gr/kg worden gebruikt (=1%).

Voor meer informatie:

http://WWW.UNIQUE-PRODUCTS.NL" onclick="window.open(this.href);return false;

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Konjac gom

Bericht door yrtsap » 07 apr 2010, 08:40

ook welkom.

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Konjac gom

Bericht door Emiel » 07 apr 2010, 18:25

yrtsap schreef:ook welkom.

Plaats reactie