Capucine Knol

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Capucine Knol

Bericht door Leo » 04 dec 2009, 16:03

"Capucine" knolletje
Afbeelding

Op de foto een in onze ogen echt bijzonder product.
Een "Capucine" knolletje. De vorm van kervelwortel, wit glanzend van uiterlijk met paarse structuur streepjes.
Het lijkt wel kunst.

Rungis vond dit op de speurtocht naar noviteiten. De smaak is scherp, als rettich maar heftiger. Een mooie groente om bijvoorbeeld sous vide te bereiden.

Wel beperkt leverbaar.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Capucine Knol

Bericht door cyrano » 04 dec 2009, 19:44

Dat is Ullucus Ullucus tuberosus, afkomstig uit Zuid-Amerika. Ook de bladeren en de vruchten zijn eetbaar. Alleen de smaak verbaast me. Met "rettich" bedoel je toch mierikswortel? Die ik had, smaakten eerder als een combinatie van aardappel en radijs.

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Capucine Knol

Bericht door cyrano » 23 dec 2009, 13:32

Interessant is de site van een Nederlandse agronoom die zich bezig houdt met Zuidamerikaanse knollen, zoals yacon, ullucus en nog wat andere:

http://www.yacon-gezond.nl/site/" onclick="window.open(this.href);return false;

Hij houdt zich vooral met de kweek bezig, maar voor diegenen die zelf tuinieren: plantmateriaal verkrijgbaar!

Plaats reactie