Pagina 1 van 1

Lobster Mushroom

Geplaatst: 08 okt 2009, 13:01
door Leo
Lobster Mushroom
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Best apart, dit ruikt dus echt naar kreeft.
Na wat gegoogle, blijkt dit niet echt een paddestoel te zijn.

"Niet echt een paddestoel, is het eigenlijk een parasitaire schimmel dat bepaalde andere soorten omvat, overspoelt de hele paddestoel in een hobbelige korst dat de schaal van een kreeft lijkt. De kleur is bijna TL-achtig met een roodachtige tint. Het heeft een stevige knapperige textuur en is mild in smaak, licht nootachtige smaak."

Re: Lobster Mushroom

Geplaatst: 09 okt 2009, 12:11
door cyrano
Dit is een zeer lekkere paddestoel. Waar heb je die gekocht, Leo?

In Minnesota beschermen plukkers hun terrein met shotguns. In die zin kan het een gevaarlijke zwam zijn ;-) Ook in Japan zijn ze gek op deze zwammen. En, zwam, schimmel of paddestoel, it's only a name. 't is eigenlijk allemaal 't zelfde. Dit is Hypomyces lactifluorum en die parasiteert andere paddestoelen, vaak Russula brevipes of Lactarius piperatus. Die laatste is oneetbaar scherp, maar dat gaat niet over op de parasiet.

Re: Lobster Mushroom

Geplaatst: 09 okt 2009, 15:44
door Leo
vanilla venture

Re: Lobster Mushroom

Geplaatst: 17 nov 2009, 00:25
door sfschenk
Wat heb je er voor betaald?

Re: Lobster Mushroom

Geplaatst: 30 jan 2010, 09:03
door Lissie
welke bereidingstechnieken gebruik je bij deze zwam?

maakt dat iets uit of niet?

Re: Lobster Mushroom

Geplaatst: 30 jan 2010, 09:11
door Leo
bakken. Maar ik denk dat er meer mogelijk is hoor

Re: Lobster Mushroom

Geplaatst: 17 nov 2017, 17:30
door Saburou
Hallo allemaal, ik wil alleen vragen of iemand ooit geprobeerd heeft paddo's of truffels te gebruiken voor medische doeleinden? Ik was een paar artikelen aan het lezen over deze magische truffels en paddo's, voordat ik me voor de eerste keer met mezelf bezighield. Zoals deze van https://www.trufflemagic.com/nl/psilocy ... en-paddos/. Ze zeggen dat het een zeer krachtig effect heeft op de hersenen en hallucinaties. In tegenstelling tot marihuana heeft het medisch gebruik? In een artikel dat ik heb gelezen, zijn magische truffels of paddo's in vergelijking met synthetische drugs zeer alarmerend. Ook worden paddo's gebruikt om de symptomen van depressie, obsessief-compulsieve stoornis en angst te verminderen. Het kan mensen ook helpen stoppen met roken en alcoholverslaving. Sommige studies suggereren ook dat de eigenschap van magic shrooms / truffels nuttig kan zijn voor kankerpatiƫnten. Ik zou echt andere inzichten over deze nieuwe mogelijke alternatieve geneesmiddelen willen horen. Bedankt