Pagina 1 van 1

knoflookstengels

Geplaatst: 05 okt 2009, 08:01
door Maurits
Vers, groen èn gezond!
Deze frisgroene stengels hebben een uitgesproken
knoflooksmaak, ruiken heerlijk en zijn een verrassende
toevoeging in talloze gerechten.

Wat is het?
Senshyu knoflookstengels groeien als knoflookbloem
boven de grond. De kaarsrechte groene stengels worden bij
een lengte van circa 28 cm geoogst en zijn direct klaar voor
gebruik in de culinaire keuken.

Hoe te gebruiken?
Senshyu knoflookstengels zijn eenvoudig en geheel te
gebruiken; even afspoelen en fijn snijden. Rauw zijn de
stengels heerlijk in salades, rauwkost, soepen en sauzen.
Meegebakken of gestoofd geven ze een subtiele smaak
aan vlees, kip en vis. Ook in Oosterse gerechten mogen
ze niet ontbreken. Of probeer ze eens als groente: snijd de
knoflookstengels in stukjes van ca. 5 cm en smoor deze
in 3 à 4 minuten in wat boter gaar.
Senshyu knoflookstengels geven gerechten naast een
smaakvol aroma, ook een kleurrijk uiterlijk. Kortom een
knoflookvariant met ongekend veel culinaire en decoratieve
mogelijkheden.
Bron: http://www.gourmet-nl.com/nederlands/pdf/flyer.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Afbeelding

Re: knoflookstengels

Geplaatst: 05 okt 2009, 16:11
door Guido
en nog een voordeel je stinkt er niet uren van uit je mond