Wagyu vet

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Wagyu vet

Bericht door Cees » 17 sep 2009, 22:53

Wagyu is ontzettend lekker, en ook het vet ervan.
Het vet van wagyu bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
Ter vergelijking, bevat een wagyu entrecote minder cholesterol dan een kippenborst.

Nu is er sinds zeer kort "wagyu vet " in de handel in NL.
Dit vet wordt gesmolten in Belgie .

Met dit vet kun je natuurlijk heel veel: frituren , bakken, monteren en ook voor je confit. En waarschijnlijk nog heel veel meer.
Het is vet , en vet is lekker, maar wagyu vet is ongelovelijk lekker.

Ik heb het verkregen via Vermaning.

Zijn er al meer die er mee hebben gewerkt...en dan met name het vet?

Afbeelding

Afbeelding
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Wagyu vet

Bericht door jeroenbr » 17 sep 2009, 23:05

10kg, kosten?

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Wagyu vet

Bericht door Cees » 17 sep 2009, 23:06

Oh ja, de prijs die betaald is: 10 euro per KG....Dus doosje 10 KG 100 euro.
Ik zal nog wat meer info verkrijgen over dit product , en zal ik z.s.m mogelijk posten.

Edit: zag dat er al een vraag was naar de prijs...je was me te snel af, dus bij deze :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wagyu vet

Bericht door Leo » 18 sep 2009, 15:14

op kamer temperatuur is het gewoon hard?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Wagyu vet

Bericht door Cees » 19 sep 2009, 08:46

Leo schreef:op kamer temperatuur is het gewoon hard?
Hij komt regel recht uit de koelkast :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Wagyu vet

Bericht door Cees » 22 sep 2009, 22:23

Nog wat extra informatie:

Het Vet is afkomstig van volbloed wagyu.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

grootje
Berichten: 23
Lid geworden op: 20 mei 2007, 16:54
Locatie: ouderkerk a/d amstel

Re: Wagyu vet

Bericht door grootje » 28 jan 2010, 15:35

laat het vet op kamer temperatuur komen en klop het luchtig net als boter. Smeer dit eens op een vers geroosterde broodje, klein beetje grof zeezout en peper!!! Echt helemaal top!

Lijkt net op een biefstuk met brood.

Eet smakelijk!!

DarwinAwards
Berichten: 25
Lid geworden op: 22 apr 2009, 11:06

Re: Wagyu vet

Bericht door DarwinAwards » 05 feb 2010, 01:18

Heeft het bij bijv frituren veel invloed op de smaak?

robertW
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 feb 2010, 15:12

Re: Wagyu vet

Bericht door robertW » 22 feb 2010, 15:21

Ik denk van wel, als je het vlees braad proef en ruik je het ook aan je jus.

Maar wat ik dan eigenlijk zou willen vragen wat wil je erin frituren?
vind het leuk om daar een idee van te krijgen.

Plaats reactie