Tramezzino

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Tramezzino

Bericht door Leo » 13 jul 2009, 15:42

Tramezzino
Afbeelding

Zat te kijken op de verpakking van de Tramezzino.
Wat opviel :
Ingredienten:
Bloem van zacht graan "O"
Water
Reuzel 3,5%
Zotu, Gist, Soya, Dextrose, Emulsionant E471

Reuzel 3,5% Dat had ik niet gedacht, vet ok. Maar Reuzel?
Onze vegatarische vrienden of Moslims mogen dit dus niet. NOOIT geweten.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Tramezzino

Bericht door Cees Timmerman » 13 jul 2009, 15:45

Pas begrepen dat ambachtelijke poffertjesbakkers kalfsniervet gebruiken in het beslag, dus ook niet vegetarisch. Ook nooit aan gedacht.

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Tramezzino

Bericht door Marielle » 13 jul 2009, 18:38

ach de vegetariers zullen er vast zelf ook geen moeite mee hebben. wel zeggen dat ze vegetaries zijn,maar wel een dessert met gelei uitkiezen... :?

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Tramezzino

Bericht door chef-dave » 13 jul 2009, 20:34

De meeste broodpasta's (meelverbeteraars) zijn op basis van reuzel (zoete lies, smout, varkensvet) dus het brood van de meeste bakkers bevat ook reuzel. Reuzel word niet alleen voor de smaak, maar natuurlijk ook voor de structuur en bewaareigenschappen gebruikt, en niet te vergeten is goedkoop.
Met tramazino zelf kan je leuke zaken doen, ik gebruik het zelf om mijn ceasar salade in te presenteren en gebruik het ter vervanging van de croutons.
Afbeelding
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Tramezzino

Bericht door Pinxo » 14 jul 2009, 10:51

Die reuzel is inderdaad een toevoeging voor langer "vers" houden.
Leuke presentatie voor een ceasar Dave! mag ik die een keer lenen? zou namelijk een ideaal lunchgerechtje zijn op elke kaart.

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Tramezzino

Bericht door chef-dave » 14 jul 2009, 15:25

No Probs pinxo. Ik stuur de rekening wel op,lol!
Ik gebruik hem ook ter presentatie van maatjes, ik maak een ring van tramezino en de maatjes presenteer ik door de ring; Zal later weleens een fotootje plaatsen.
Greetz
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Tramezzino

Bericht door jeroenbr » 14 jul 2009, 15:31

"maatjes" is toch haring?

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Tramezzino

Bericht door KNL » 14 jul 2009, 17:16

jeps!

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Tramezzino

Bericht door Pinxo » 15 jul 2009, 10:53

Ik heb in het verleden ook al vanalles gemaakt van dat brood, hoornjtes, krakelingen, canaloni's, etc.
Veel werk en 20% van wat je maakt overleeft het niet in de oven maar wel leuk om iets in te presenteren

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Foccachi

Bericht door Leo » 15 jul 2009, 12:48

Afbeelding
Afbeelding

hier dus ook die reuzel in.

:mrgreen:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Tramezzino

Bericht door jeroenbr » 15 jul 2009, 13:58

"ontdoojen"

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Tramezzino

Bericht door KNL » 15 jul 2009, 14:10

komt waarschijnlijk uit antwerpen..haha :D
dit broodje is trouwens zeer lekker op de bbq!
beetje olijven- en aubergine tapenade en njammy!

Plaats reactie