schapenvlees

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

schapenvlees

Bericht door Maurits » 09 jul 2009, 15:19

Het heeft een slechte rep, ranzig vet en sterk van smaak......

Onterecht blijkt als het op de juiste manier wordt aangeboden!

In London heb ik schaapskoteletjes gekocht van een 2 jaar oud schaap (alles boven de 12 maanden, en/of ontmaagd is een lam af) en waarvan het vlees 14 dagen drooggerijpt is. Zo wordt het helaas nooit aangeboden in NL.

Zo ziet het eruit, zie je hoe donker het eruit ziet? Net rundvlees.
Afbeelding

En op aanraden van de slager, medium rare gegrild:
Afbeelding

Echt uitzonderlijk lekker, supermals met een rondere smaak dan lam. En ook wel vetter, maar meer met een boterachtige smaak dan het typische lamsvet smaakje. Zoals de slager het omschreef, lam is een jonge fruitige wijn met veel tannines en schaap een volle wijn met een rondere afdronk :D .
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: schapenvlees

Bericht door cyrano » 10 jul 2009, 10:18

Yep. Het kan. In de UK zijn er nog altijd slagers die gerijpt vlees "Hung meat" verkopen. Zowel schaap als rund. In Frankrijk kan je dat ook nog wel eens vinden. Hier was dat vroeger ook zo, maar ondertussen heeft de vers-hype dat helemaal verdrongen...

Plaats reactie