Longhaas

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
sdr
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2009, 10:18

Longhaas

Bericht door sdr » 07 jul 2009, 17:23

Die kwam al even ter sprake in de discussie over de jodenhaas. De longhaas vind ik de beste steak die je uit een koe kan halen, veel meer smaak dan de gangbare steaks. Je ziet ze hier nauwelijks, in Amerika (hanger steak) en Frankrijk (onglet) weten ze hem wel te waarderen.

Zoute droom
Berichten: 41
Lid geworden op: 19 okt 2007, 23:12
Locatie: Krommenie

Re: Longhaas

Bericht door Zoute droom » 07 jul 2009, 22:25

Het technische deel is lastig uit te snijden in nederland, na slacht gaat vaak machinaal de zaag erin,(lopendeband werk) daardoor is dit haasje vaak al weg. Ligt ook redelijk verstopt, alleen bij handmatig uitbenen(doorzagen), dat kost weer wat.

Probeer de zijlende ook eens.
Lekker eten en bereiden is de beste therapie voor de geest!

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Longhaas

Bericht door chef peter » 04 jul 2011, 12:47

sdr schreef:Die kwam al even ter sprake in de discussie over de jodenhaas. De longhaas vind ik de beste steak die je uit een koe kan halen, veel meer smaak dan de gangbare steaks. Je ziet ze hier nauwelijks, in Amerika (hanger steak) en Frankrijk (onglet) weten ze hem wel te waarderen.
Wij waarderen hem ook hoor...Echter bij Hollandse koeien is hij wat klein.
http://www.euromeatoss.nl/product-in-be ... timent.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie