Franse Oesters

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Franse Oesters

Bericht door Leo » 24 jun 2009, 16:57

Franse Oesters
Afbeelding
Oester, ben er gek op, vooral die van Gillardeau, uit die omgeving komen nog veel meer soorten oesters
Franse Oesters, de verschillende soorten

Kijk hier voor onze nederlanse grevelinge oesters
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: Franse Oesters

Bericht door Lissie » 08 jul 2009, 09:50

Misschien een stomme vraag, maar waarom zit er een touwtje doorheen? Om ze te vangen? Of bij elkaar te houden ofzo?
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Franse Oesters

Bericht door KNL » 08 jul 2009, 10:52

hangcultuur ;)

Nickster
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 mar 2009, 13:53
Locatie: Bergeijk

Re: Franse Oesters

Bericht door Nickster » 15 jul 2009, 22:41

Heerlijk oesters!
Ik heb wel eens Tsarskaya oesters geprobeerd, echt top!

Tsarskaya
Smaak: De oester is stevig en vol van structuur. Een zilte, zachte oester met een delicate smaak.

Deze heerlijke creuse komt uit Cancale, een dorpje aan de kust van Bretagne. Hier komen al eeuwen vele soorten oesters vandaan. Meer dan een eeuw geleden werd de oester al veelvuldig genuttigd in de residenties van de tsaren. De toenmalige Russische tsaar was zo dol op de Franse oesters dat hij graag zijn eigen oester wilde hebben. Hij stuurde een groep van zijn mannen richting Frankrijk om daar de juiste oester voor hem uit te zoeken. Dit werd de Tsarskaya.
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973

RonSchrooten
Berichten: 76
Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47

Re: Franse Oesters

Bericht door RonSchrooten » 16 jul 2009, 21:59

Lissie schreef:Misschien een stomme vraag, maar waarom zit er een touwtje doorheen? Om ze te vangen? Of bij elkaar te houden ofzo?
zo worden ze gekweekt, en zoals KNL al zegt word dat hangcultuur genoemd
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''

Plaats reactie