


Foto's niet al te best, snel gemaakt met mobieltje.
Lokale delicatesse die nu geserveerd wordt.
De eieren worden als bijverdienste geraapt op de 2 eilandjes oost van ons eiland, Vardø.
Ze zijn ongeveer 1 1/3 keer zo groot als een kippe-ei
Je wast de eieren niet voor je ze kookt.
Kook ze 20 minuten.
Afkoelen.
Smaak, lekker fris en lichter dan een kippe-ei en minder nasmaak. De eieren hier hebben een meer dan uitstekende kwaliteit omdat er geen vuilnisbelten, industrieen of steden in de buurt zijn. In de buurt van grote steden wordt aangeraden niet meer dan 5 eieren per jaar te eten ivm pcb's.
Lokaal worden ze vooral voor het bereiden van gebak gebruikt.
Wij serveren ze als voorgerecht met 2 andere lokale produkten, de gekleurde eitjes van de lodde - mallotus villosus en de koningskrab.
Een gedeelte van de meeuweneieren hebben we ingepakt in eierdozen en liggen in de koeling. Deze keren we elke week. Als het goed is hebben we dan in oktober weer een lokale delicatesse. Geen idee hoe dat smaakt nog nooit eerder tegengekomen in Noorwegen, dus meer nieuws later.