Geiten vlees

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Geiten vlees

Bericht door Leo » 22 apr 2009, 12:51

Geitenvlees

Gister geitenvlees gemaakt op een kookworkshop. Ik moet zeggen, erg lekker vlees.
Dit was vlees van "nuchtere geiten bokjes". Erg lekker.
Veel mensen vinden dit vlees niet zo lekker, maar dat zal wel komen als ze te oude beestjes eten.

Voorbout
Afbeelding
Afbeelding
Achterbout
Afbeelding
Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Geiten vlees

Bericht door Maurits » 24 apr 2009, 08:07

Heb je er sate kambing van gemaakt?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Geiten vlees

Bericht door cyrano » 24 apr 2009, 09:03

Is inderdaad mooi vlees. En voor de Belgen-Antwerpenaars onder ons, de slager van de Criée, de overdekte markt in het Chinezen kwartier in Antwerpen, levert geitenvlees. Voor de rest heb ik 't nog maar heel sporadisch gezien in de kleinhandel.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Geiten vlees

Bericht door Cees » 24 apr 2009, 22:36

Maurits schreef:Heb je er sate kambing van gemaakt?

Zo heb ik het wel eens gegeten idd...erg lekker!
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Geiten vlees

Bericht door Leo » 24 apr 2009, 22:42

Maurits schreef:Heb je er sate kambing van gemaakt?
nee,gewoon lekker gebakken, gesneden en dan met korst van salie en sinaasappel
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

slager-nh
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 jan 2012, 17:59

Re: Geiten vlees

Bericht door slager-nh » 21 jan 2012, 12:25

het jonge geitenvlees is ook erg smakelijk voor op de grill bbq oven maar al zijn de dieren boven de 9 maanden dan wordt het vlees te stug en kun je het alleen nog maar voor stoofpotten gebruiken of sate met een goeie marinade
ik verhandel een helehoop van dit vlees wekenlijks en heb het al bij verschillende culturen mogen proeven maar mijn voorkeur gaat uit naar de grill met jonge boklammeren van 8 weken oud
dieren hebben dan wat gewicht beetje vet op t vlees mooi fijn van draad heerlijk

Plaats reactie