Bavette steak

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bavette steak

Bericht door Leo » 07 apr 2009, 22:05

Bavette steak
Afbeelding

Van de week bij de slager weer eens dit stukje vlees gezien.
Echt, in frankijk staat het overal op de kaart.

In nederland heet het ook wel de "halvemaan steak", hier had ik nog nooit van gehoord.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: Bavette steak

Bericht door roland » 07 apr 2009, 22:34

dit stukje vlees is echt top
werk er al heel lang mee

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Bavette steak

Bericht door Pluter » 07 apr 2009, 22:55

roland schreef:dit stukje vlees is echt top
werk er al heel lang mee
Sssssssst.... Niet doorvertellen.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Bavette steak

Bericht door Maurits » 08 apr 2009, 08:24

Heb het wel eens van wagyu op. Er is geen duidelijkheid over welk deel een bavette is. Sommige slagers zeggen staartstuk, anderen weer borststuk.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Bavette steak

Bericht door Pinxo » 08 apr 2009, 10:18

De Fransen zelf zijn hier ook niet altijd duidelijk in, ze hebben het over "bavette d'aolyeau" karbonade-achtig

Afbeelding

Of de "bavette flanchet" van de flank

Afbeelding

Of zelf de "bavette pot-au-feu" stoofvlees dus

Afbeelding

Wat ik uit de Franse supermarkten ken is gewoon bavette, bij de slager in Frankrijk kun je inderdaad kiezen, de "bavette d'aolyeau" van de Charal runderen schijnt het aller lekkerst te zijn, aldus de Franse slagers.

Plaats reactie