Loquats

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Loquats

Bericht door Leo » 02 apr 2009, 10:15

Loquats zijn eivormige oranje vruchten. Onder de schil zit een zeer sappig, aromatisch en zoetzuur vruchtvlees.
Zag ze in de sligro aanbieding staan. Ben er wel benieuwd naar!

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Nickster
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 mar 2009, 13:53
Locatie: Bergeijk

Re: Loquats

Bericht door Nickster » 03 apr 2009, 09:30

is dat een kumquat in het groot of hoe moet ik het zien?? :P
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Loquats

Bericht door cyrano » 03 apr 2009, 12:29

Nee, da's niet hetzelfde. Beide zijn Chinees/Japans van oorsprong.

Een paar jaar geleden waren ze hier in België nog verboden, vermoedelijk vanwege de toxiciteit in onrijpe toestand en de aanwezigheid van cyanide in de pitten. Maar dat laatste hebeen appels ook. Ze bevatten blijkbaar zeer veel vitamine A (2340IU/100 g) en kalium (1,2 g/100g). En vitamine A is giftig in hoge doses. Volgen Purdue University zou het niet aangeraden zijn er meer dan twee per dag van te eten. Ze bevatten ook heel veel pectine, vandaar dat men ze in Japan mispel noemt en er vaak jam van maakt.

Plaats reactie