Bulgur

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Bulgur

Bericht door Lissie » 26 mar 2009, 15:07

Ik had er nog nooit van gehoord.. tot ik de libanese citroenkip ging maken van Jamie!

Afbeelding

bulgur is tarwe. het is dan eerst gestoomd en dan gemalen.De korrels kunnen grof of fijn zijn. Het komt uit het midden-oosten en is een vervanging voor rijst, cous-cous en dat soort dingen.

Je hebt witte of bruine bulgur, en het is snel klaar. Het zit vol met ijzer en vitamine B, fosfor en magnesium. Het bevat langzame suikers en zit vol energie.
Bij veel marrokaanse en turkse stammen is dit heel populair! Maar ook in India, daar wordt het gebruikt als ontbijt met melk en suiker!

Iemand al eerder van bulgur gehoord? Ik vind het in ieder geval wel lekker bij de citroenkip! Maar of ik het zo als ontbijt zal eten.....
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Bulgur

Bericht door Marielle » 26 mar 2009, 16:37

ja,ik had het laatst gegeten bij de krommewatergang. met zeebaars erbij. lekker gerechtje.
denk niet of bulgar opzichzelf nou zo smaakvol is.

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Bulgur

Bericht door KNL » 28 mar 2009, 15:47

je had dacht ik ook groene..
is meer een quinoa variant denkik (rijst van de inca's)

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: Bulgur - burghul - tabbouleh

Bericht door dalanaustet » 29 mar 2009, 16:15

Serveerde ik geregeld in de zomer met gegrilde vis en pitta brood
Het is een klassieker uit de Libanese keuken en dit is Claudia Rodens klassieke recept hiervoor

125 burghul, medium korrel, 15 min geweld
citroensap van ca. 2-3 citroenen
zout
peper
olijvenolie
3 grote bossen platte peterselie, ca 300 gram, zonder stelen fijngehakt
1 grote bos munt ca 75 gram
6 lenteuitjes fijn gesnipperd
3 tomaten in fijne blokjes

Thagiz
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 feb 2007, 09:16
Locatie: Jubbega

Re: Bulgur

Bericht door Thagiz » 30 mar 2009, 10:23

Zo hebben wij het ook ongeveer geserveerd een tijdje geleden. Als het goed is noemen ze het tabouleh, wij serveerden het bij ons eigen lam.

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Bulgur

Bericht door Marielle » 30 mar 2009, 15:08

tabouleh is cous cous geloof ik

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: Bulgur

Bericht door dalanaustet » 30 mar 2009, 15:45

tabouleh is de naam van de salade

dalanaustet
Berichten: 103
Lid geworden op: 01 okt 2007, 20:51
Locatie: utsira - noorwegen
Contacteer:

Re: verschil tussen bulgur en couscous

Bericht door dalanaustet » 31 mar 2009, 12:01

Couscous is gemalen harde tarwe die daarna wordt bevochtigd en door meel gerold wordt, eigenlijk minimini rolletjes pasta.

Bulgur is tarwe die gekookt wordt totdat de schaal-het vlies (weet even niet het nederlandse woord) bijna openbreekt. Dan wordt hij gedroogd en gemalen of gekneusd in verschillende diktes.

Plaats reactie