Pagina 1 van 1

Fingerlimes

Geplaatst: 24 mar 2009, 13:39
door Cees
Fingerlimes/vingerlimoen/limecaviar

Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen, groen , geel, rood etc
Ze bevatten o.a. vitamine C , calcium en vitamine P

Ze groeien in de subtropische regenwouden van australie.
Lekkere frisse lime smaak die ineens losbarst zodra je er doorheen bijt..een ware smaakexplosie.

Seizoen loopt van Februari t/m Mei

Het is trouwens vrij prijzig....tussen de 80 en 100 euries per kg

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 24 mar 2009, 23:10
door Leo
wilde deze ook plaatsen. Had het geproefd van de Lindenhoff. Best apart.

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 25 mar 2009, 10:33
door Maurits
Dat ziet er gaaf uit. Zijn ze zuur, bitter?

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 25 mar 2009, 23:04
door roland
ik had de laaste keer de groene dat was wel een geweldige lime smaak structuur van de balletjes zijn best hard
had er 2 mee genomen van de hanos

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 26 mar 2009, 08:37
door Leo
als je ze nu nog hebt moet ff wat proberen!
Had van de week de cumquats getest om ze diepvries te schafen (microplane) over een gerecht. Was wederom heerlijk (kreeg dat bij de Kromme Watergang). Misschien gaat dat ook wel met die limes!

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 26 mar 2009, 08:59
door Leo
Afbeelding
Afbeelding

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 26 mar 2009, 10:32
door roland
heb ze niet meer maar was dinsdag bij hanos amsterdam en daar lagen ze nog ff uit mijn hooft 125 euro
de kilo

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 28 mar 2009, 08:46
door Cees Timmerman
Had ze gisteren binnen van de Lindenhoff. Heel bijzonder spul, nooit eerder van gehoord, maar of het nou sensationeel lekker is (de prijs in aanmerking genomen), daar ben ik nog niet uit.

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 28 mar 2009, 13:22
door Leo
Nee precies. Misschien de toepassing met raspen zou me nog wel lekker kunnen lijken.

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 28 mar 2009, 13:41
door Cees Timmerman
Had ook de indruk, zoals zo vaak met tropisch fruit, dat het niet echt rijp was, en daardoor een beetje wrang. Gisteravond een ietsiepietsie op mousse van blue fin tonijn gedaan, had de indruk dat de gasten vooral het verhaal over de herkomst, uiterlijk, en schaarsheid interessant vonden. Ik heb niemand gehoord die zei: Lekker.

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 30 mar 2009, 09:31
door Pinxo
ik heb er Zaterdag een paar meegenomen van de Hanos (à 75€/kilo) om zondag bij een proefsessie iets mee te bedenken.
Iedereen zat met samengetrokken gezichten na het proeven, echt ongelofelijk zuur!
Net wat Cees zegt; onrijp en daardoor niet echt op smaak. Vreemd genoeg waren er al twee aan het rotten aan de punten dus echt lekker doorrijpen doen ze niet :(

Onze conclusie was: Als een soort cocktail in een glaasje met wat zoetigs misschien nog wel te doen en anders niet gebruiken en evt zelf een caviaar maken die minder zuur is

Re: Fingerlimes

Geplaatst: 31 mar 2009, 08:19
door Leo
Afbeelding
Wel handig!