Fingerlimes
Fingerlimes
Fingerlimes/vingerlimoen/limecaviar
Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen, groen , geel, rood etc
Ze bevatten o.a. vitamine C , calcium en vitamine P
Ze groeien in de subtropische regenwouden van australie.
Lekkere frisse lime smaak die ineens losbarst zodra je er doorheen bijt..een ware smaakexplosie.
Seizoen loopt van Februari t/m Mei
Het is trouwens vrij prijzig....tussen de 80 en 100 euries per kg
Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen, groen , geel, rood etc
Ze bevatten o.a. vitamine C , calcium en vitamine P
Ze groeien in de subtropische regenwouden van australie.
Lekkere frisse lime smaak die ineens losbarst zodra je er doorheen bijt..een ware smaakexplosie.
Seizoen loopt van Februari t/m Mei
Het is trouwens vrij prijzig....tussen de 80 en 100 euries per kg
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Fingerlimes
wilde deze ook plaatsen. Had het geproefd van de Lindenhoff. Best apart.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Fingerlimes
Dat ziet er gaaf uit. Zijn ze zuur, bitter?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Fingerlimes
ik had de laaste keer de groene dat was wel een geweldige lime smaak structuur van de balletjes zijn best hard
had er 2 mee genomen van de hanos
had er 2 mee genomen van de hanos
Re: Fingerlimes
als je ze nu nog hebt moet ff wat proberen!
Had van de week de cumquats getest om ze diepvries te schafen (microplane) over een gerecht. Was wederom heerlijk (kreeg dat bij de Kromme Watergang). Misschien gaat dat ook wel met die limes!
Had van de week de cumquats getest om ze diepvries te schafen (microplane) over een gerecht. Was wederom heerlijk (kreeg dat bij de Kromme Watergang). Misschien gaat dat ook wel met die limes!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Fingerlimes
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Fingerlimes
heb ze niet meer maar was dinsdag bij hanos amsterdam en daar lagen ze nog ff uit mijn hooft 125 euro
de kilo
de kilo
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Fingerlimes
Had ze gisteren binnen van de Lindenhoff. Heel bijzonder spul, nooit eerder van gehoord, maar of het nou sensationeel lekker is (de prijs in aanmerking genomen), daar ben ik nog niet uit.
Re: Fingerlimes
Nee precies. Misschien de toepassing met raspen zou me nog wel lekker kunnen lijken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Fingerlimes
Had ook de indruk, zoals zo vaak met tropisch fruit, dat het niet echt rijp was, en daardoor een beetje wrang. Gisteravond een ietsiepietsie op mousse van blue fin tonijn gedaan, had de indruk dat de gasten vooral het verhaal over de herkomst, uiterlijk, en schaarsheid interessant vonden. Ik heb niemand gehoord die zei: Lekker.
Re: Fingerlimes
ik heb er Zaterdag een paar meegenomen van de Hanos (à 75€/kilo) om zondag bij een proefsessie iets mee te bedenken.
Iedereen zat met samengetrokken gezichten na het proeven, echt ongelofelijk zuur!
Net wat Cees zegt; onrijp en daardoor niet echt op smaak. Vreemd genoeg waren er al twee aan het rotten aan de punten dus echt lekker doorrijpen doen ze niet
Onze conclusie was: Als een soort cocktail in een glaasje met wat zoetigs misschien nog wel te doen en anders niet gebruiken en evt zelf een caviaar maken die minder zuur is
Iedereen zat met samengetrokken gezichten na het proeven, echt ongelofelijk zuur!
Net wat Cees zegt; onrijp en daardoor niet echt op smaak. Vreemd genoeg waren er al twee aan het rotten aan de punten dus echt lekker doorrijpen doen ze niet

Onze conclusie was: Als een soort cocktail in een glaasje met wat zoetigs misschien nog wel te doen en anders niet gebruiken en evt zelf een caviaar maken die minder zuur is
Re: Fingerlimes

Wel handig!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl