Fingerlimes

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Fingerlimes

Bericht door Cees » 24 mar 2009, 13:39

Fingerlimes/vingerlimoen/limecaviar

Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen, groen , geel, rood etc
Ze bevatten o.a. vitamine C , calcium en vitamine P

Ze groeien in de subtropische regenwouden van australie.
Lekkere frisse lime smaak die ineens losbarst zodra je er doorheen bijt..een ware smaakexplosie.

Seizoen loopt van Februari t/m Mei

Het is trouwens vrij prijzig....tussen de 80 en 100 euries per kg
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Leo » 24 mar 2009, 23:10

wilde deze ook plaatsen. Had het geproefd van de Lindenhoff. Best apart.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Fingerlimes

Bericht door Maurits » 25 mar 2009, 10:33

Dat ziet er gaaf uit. Zijn ze zuur, bitter?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: Fingerlimes

Bericht door roland » 25 mar 2009, 23:04

ik had de laaste keer de groene dat was wel een geweldige lime smaak structuur van de balletjes zijn best hard
had er 2 mee genomen van de hanos

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Leo » 26 mar 2009, 08:37

als je ze nu nog hebt moet ff wat proberen!
Had van de week de cumquats getest om ze diepvries te schafen (microplane) over een gerecht. Was wederom heerlijk (kreeg dat bij de Kromme Watergang). Misschien gaat dat ook wel met die limes!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Leo » 26 mar 2009, 08:59

Afbeelding
Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: Fingerlimes

Bericht door roland » 26 mar 2009, 10:32

heb ze niet meer maar was dinsdag bij hanos amsterdam en daar lagen ze nog ff uit mijn hooft 125 euro
de kilo

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Cees Timmerman » 28 mar 2009, 08:46

Had ze gisteren binnen van de Lindenhoff. Heel bijzonder spul, nooit eerder van gehoord, maar of het nou sensationeel lekker is (de prijs in aanmerking genomen), daar ben ik nog niet uit.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Leo » 28 mar 2009, 13:22

Nee precies. Misschien de toepassing met raspen zou me nog wel lekker kunnen lijken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Cees Timmerman » 28 mar 2009, 13:41

Had ook de indruk, zoals zo vaak met tropisch fruit, dat het niet echt rijp was, en daardoor een beetje wrang. Gisteravond een ietsiepietsie op mousse van blue fin tonijn gedaan, had de indruk dat de gasten vooral het verhaal over de herkomst, uiterlijk, en schaarsheid interessant vonden. Ik heb niemand gehoord die zei: Lekker.

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Fingerlimes

Bericht door Pinxo » 30 mar 2009, 09:31

ik heb er Zaterdag een paar meegenomen van de Hanos (à 75€/kilo) om zondag bij een proefsessie iets mee te bedenken.
Iedereen zat met samengetrokken gezichten na het proeven, echt ongelofelijk zuur!
Net wat Cees zegt; onrijp en daardoor niet echt op smaak. Vreemd genoeg waren er al twee aan het rotten aan de punten dus echt lekker doorrijpen doen ze niet :(

Onze conclusie was: Als een soort cocktail in een glaasje met wat zoetigs misschien nog wel te doen en anders niet gebruiken en evt zelf een caviaar maken die minder zuur is

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Fingerlimes

Bericht door Leo » 31 mar 2009, 08:19

Afbeelding
Wel handig!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie