Pagina 1 van 1

Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 19:45
door Leo
Wulk (zeeslak)

Bij de visboer zag ik ze liggen, ik denk die moet ik nemen.
Had ze nog nooit op.
Eerst ff kort koken, daarna in kruidenboter verwarmd. Erg taai. Doet me denken aan scheermes kwa smaak.
Is geen echte aanrader.

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 19:50
door Maurits
Is dat een zeebeest?

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 19:55
door Leo
Ja.. ze verkochten het onder de naam Zeeslak.
ongeveer 5 euro per kilo.

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 20:08
door Maurits
..oeps niet goed gelezen.

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 21:06
door Cees
Scheermessen vind ik best wel te eten eigenlijk...ook taai , maar dun snijden en dan licht aanvriezen zodat hij malser word. Zeeslakken nog nooit mee gewerkt

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 21:31
door cyrano
Hier worden wulken meestal langer gekookt, in een fel gekruide groentenbouillon (Prei, uien, selder, tomatenpuree...). Minimaal zo'n 30 minuten. Ik snap echt niet dat veel kookboeken spreken over 10 minuten in water met een greep zout. Yuk. Misschien vergissen ze zich gewoon in 't soort zeeslak?

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 21:53
door Leo
zou kunnen..Misschien moeten ze wel echt lang koken. Soort van sukade onder de schelpdieren.
Misschien een uur of 8 op 80 graden?

Re: Wulken

Geplaatst: 09 feb 2009, 23:24
door Cees
Leo schreef:zou kunnen..Misschien moeten ze wel echt lang koken. Soort van sukade onder de schelpdieren.
Misschien een uur of 8 op 80 graden?
Kun je proberen, ik denk dat het wel netjes is, mischien iets lagere temperatuur?

Re: Wulken

Geplaatst: 12 mar 2009, 20:49
door BreeZe
wij hebben wulken hier bij onze fruit de mer zitten..

wat wij doen is ze zowiezo een halve dag spoelen met ruim zout koud water, lauw water, koud water, lauw water.

vervolgens in een pan met ruim water gestoten peperkorrel laurier rozemarijn en flinke scheut azijn en dan rustig tot onder het kookpunt even doorlaten trekken en dan aflaten koelen in eigen vocht!

heerlijk met mayo of rode wijn azijn met sjalotjes uit het vuistje ;)

Re: Wulken

Geplaatst: 12 mar 2009, 21:11
door jeroenbr
Wij garen ze 6 uur op 80 graden in de roner met een boillon en verse kruiden erbij

Re: Wulken

Geplaatst: 12 mar 2009, 22:09
door Marielle
waar is het spoelen voor met koud en lauw water telkens afwisselend?

Re: Wulken

Geplaatst: 13 mar 2009, 12:59
door Nickster
Marielle schreef:waar is het spoelen voor met koud en lauw water telkens afwisselend?
Dat vroeg ik me ook af :P

Re: Wulken

Geplaatst: 13 mar 2009, 15:04
door BreeZe
Marielle schreef:waar is het spoelen voor met koud en lauw water telkens afwisselend?
voor het zand eruit te krijgen.. door de temperatuurs wisseling krijg je die wulken weer een btje aan het leven en spoelen ze zich helemaal schoon en heb je dus ook geen nare knarsende tanden!

Re: Wulken

Geplaatst: 13 mar 2009, 22:19
door Marielle
oh oke! goed om te weten~!