Wulken

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Wulken

Bericht door Leo » 09 feb 2009, 19:45

Wulk (zeeslak)

Bij de visboer zag ik ze liggen, ik denk die moet ik nemen.
Had ze nog nooit op.
Eerst ff kort koken, daarna in kruidenboter verwarmd. Erg taai. Doet me denken aan scheermes kwa smaak.
Is geen echte aanrader.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Wulken

Bericht door Maurits » 09 feb 2009, 19:50

Is dat een zeebeest?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door Leo » 09 feb 2009, 19:55

Ja.. ze verkochten het onder de naam Zeeslak.
ongeveer 5 euro per kilo.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Wulken

Bericht door Maurits » 09 feb 2009, 20:08

..oeps niet goed gelezen.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door Cees » 09 feb 2009, 21:06

Scheermessen vind ik best wel te eten eigenlijk...ook taai , maar dun snijden en dan licht aanvriezen zodat hij malser word. Zeeslakken nog nooit mee gewerkt
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door cyrano » 09 feb 2009, 21:31

Hier worden wulken meestal langer gekookt, in een fel gekruide groentenbouillon (Prei, uien, selder, tomatenpuree...). Minimaal zo'n 30 minuten. Ik snap echt niet dat veel kookboeken spreken over 10 minuten in water met een greep zout. Yuk. Misschien vergissen ze zich gewoon in 't soort zeeslak?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door Leo » 09 feb 2009, 21:53

zou kunnen..Misschien moeten ze wel echt lang koken. Soort van sukade onder de schelpdieren.
Misschien een uur of 8 op 80 graden?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door Cees » 09 feb 2009, 23:24

Leo schreef:zou kunnen..Misschien moeten ze wel echt lang koken. Soort van sukade onder de schelpdieren.
Misschien een uur of 8 op 80 graden?
Kun je proberen, ik denk dat het wel netjes is, mischien iets lagere temperatuur?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: Wulken

Bericht door BreeZe » 12 mar 2009, 20:49

wij hebben wulken hier bij onze fruit de mer zitten..

wat wij doen is ze zowiezo een halve dag spoelen met ruim zout koud water, lauw water, koud water, lauw water.

vervolgens in een pan met ruim water gestoten peperkorrel laurier rozemarijn en flinke scheut azijn en dan rustig tot onder het kookpunt even doorlaten trekken en dan aflaten koelen in eigen vocht!

heerlijk met mayo of rode wijn azijn met sjalotjes uit het vuistje ;)

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Wulken

Bericht door jeroenbr » 12 mar 2009, 21:11

Wij garen ze 6 uur op 80 graden in de roner met een boillon en verse kruiden erbij

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door Marielle » 12 mar 2009, 22:09

waar is het spoelen voor met koud en lauw water telkens afwisselend?

Nickster
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 mar 2009, 13:53
Locatie: Bergeijk

Re: Wulken

Bericht door Nickster » 13 mar 2009, 12:59

Marielle schreef:waar is het spoelen voor met koud en lauw water telkens afwisselend?
Dat vroeg ik me ook af :P
'Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up'-Pablo Picasso - 1973

BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: Wulken

Bericht door BreeZe » 13 mar 2009, 15:04

Marielle schreef:waar is het spoelen voor met koud en lauw water telkens afwisselend?
voor het zand eruit te krijgen.. door de temperatuurs wisseling krijg je die wulken weer een btje aan het leven en spoelen ze zich helemaal schoon en heb je dus ook geen nare knarsende tanden!

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Wulken

Bericht door Marielle » 13 mar 2009, 22:19

oh oke! goed om te weten~!

Plaats reactie