Spiering - Komkommervisje

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Spiering - Komkommervisje

Bericht door Leo » 09 feb 2009, 19:39

Spiering
Afbeelding

Dit is echt een visje, wat vaak gefrituurt wordt. Met kop en al.
Wie gebruikt dit?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: Spiering - Komkommervisje

Bericht door roland » 09 feb 2009, 23:39

ik gebruik het vaak als amuse
lekker in de hete olie lekker dik in het bloem en dan van die grote groene olijven erbij heerlijk

elamphen
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 nov 2008, 00:16
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

Re: Spiering - Komkommervisje

Bericht door elamphen » 11 feb 2009, 00:30

Hebben het van de winter gebruikt als garnering bij de gegrilde tarbot, redleijk lastig om er vers aan te komen maar inderdaad kort frituren met een klein beetje bloem of tempura
het wordt vanzelf 12 uur

JCB
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jun 2009, 06:46

Re: Spiering - Komkommervisje

Bericht door JCB » 03 jun 2009, 15:04

Afgelopen jaar op mijn stage gebruikt. Als amuse en dan inderdaad gefrituurd. Wij haalden alleen wel de kop eraf (en natuurlijk maag etc eruit)

Guido
Berichten: 64
Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
Locatie: Eindhoven

Re: Spiering - Komkommervisje

Bericht door Guido » 05 jun 2009, 13:09

het dit visje afgelopen jaar nog gebruikt is maar een korte tijd verkrijgbaar en in veel verschillende maten, zo hebben we ze een keer binnen gekregen van 25cm maar ook die kleintjes die je hierboven ziet. lekker om te frituren met een tempura beslag(de kleinjes in z`n geheel), basillicum espuma erbij en je hebt een heerlijk borrelhapje

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Spiering - Komkommervisje

Bericht door cyrano » 05 jun 2009, 14:24

JCB schreef:Afgelopen jaar op mijn stage gebruikt. Als amuse en dan inderdaad gefrituurd. Wij haalden alleen wel de kop eraf (en natuurlijk maag etc eruit)
Allee jong, ge gooit het beste weg... :lol:

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Spiering - Komkommervisje

Bericht door Maurits » 02 nov 2009, 08:48

Gefrituurd smaken die kleintjes naar kuit, heerlijk! En goedkoper.

Ze heten trouwens komkommervisjes omdat ze vers naar komkommer ruiken...echt waar.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie