Forel

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Forel

Bericht door Leo »

Persoonlijk vind ik dit op z'n tijd een heerlijk vis.
Dit gekweekte visje, is ook te vangen in van die vis vijvers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gewicht:
1.16 kg was het gewicht voor 5 stuks.
Gewicht is ongeveer 230 gram per stuk.

Kostprijs voor restaurant 6.50 per kilo
stuk prijs rond de €1,50.

Eigenlijk dus een ideaal visje voor een niet te duur menu, of personeels maaltijd.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

forel

Bericht door Leo »

Had gevraagd, welke verschillen er zijn bij deze forellen.
Leo,
Ik ben geen specialist op het gebied van zoetwatervissen, maar ik denk dat de afgebeelde vis een regenboogforel (Oncorhynchus mykiss) is gezien het grote aantal stippen beneden de zijlijn en de algemene habitus. Dit is oorspronkelijk een Amerikaanse soort, die hier geintroduceerd is vooral voor de kweek (consumptie) en voor uitzetten in afgesloten wateren (hengelsport). De inheemse forel (Salmo trutta) is minder geschikt voor niet-stromende wateren.
Niels
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie