Bouchot Mossel

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bouchot Mossel

Bericht door Leo »

Afbeelding
Afbeelding

Bouchot Mossel
Een Bouchot Mossel moet verschillende stadia doorlopen om zijn naam te verdienen.

Bij zijn geboorte aan het begin van de lente, zet de baby mossel zich vast op horizontaal gespannen touwen. Dit is het vangen van de mossel; vervolgens worden deze touwen op houten portalen geschikt zodat de zaadlingen zich tot het eind van de zomer kunnen ontwikkelen.

In september start het opkweeken : de touwen worden rond de mosselputten opgerold en van de krabben en andere jagers beschermd.

De mossellen groeien gedurende de winter en de lente. Zij bichonnée, câlinée, beschermd van de stormen, van de algen en van de parasieten.

Na een jaar is de tijd van het plukken aangebroken. De mossellen worden zorgvuldig tussen mei en februari geplukt . Deze toewijding maakt de echte Bouchot mossel tot wat hij is.
tekstbron:hemm-oye.eu
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Bouchot Mossel

Bericht door Niels »

Hier wat foto's van de Moules de Bouchot Baie du Mont Saint Michel

http://www.kokswereld.nl/album/23%20De% ... /album.htm

Zelf heb ik nog nooit een betere mossel geproefd dan deze.
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Bouchot Mossel

Bericht door jeroenbr »

Zeer indrukwekkend :) Ik hoop dat ik in de toekomst ook veel met verse en kwaliteits producten mag werken!
Werken veel chefs van koksforum hiermee in de mosseltijd?
Plaats reactie