Kiwano

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Kiwano

Bericht door Leo »

Kiwano

Afbeelding
Afbeelding

De kiwano (Cucumis metuliferus) is een plant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De plant staat bekjend om zijn langwerpig, ovale vrucht met hoorntjes. De plant is afkomstig uit de Kalahari in Afrika. Het is een kruidachtige plant met lange, dunne, gegroefde en borstelig behaarde stengels.

Begin jaren '80 van de twintigste eeuw werd de vrucht op de markt gebracht vanuit Nieuw-Zeeland. De kiwano is geen familie van de kiwi, zoals de gelijkaardige naam doet vermoeden. Wel zijn ze allebei vanuit Nieuw-Zeeland in de handel geïntroduceerd. Kiwano is ook een naam, die door een Nieuw-Zeelander als handelsnaam is bedacht.

De kiwano wordt ook wel gehoornde meloen of stekelaugurk genoemd. De stevige schil is groenoranje tot knaloranje van kleur. Het vruchtvlees van de kiwano is heldergroen en waterig met veel groene pitjes. Hieruit blijkt dat deze vrucht familie is van de komkommer en de meloen. De vrucht smaakt zoetig en komkommerachtig. In tegenstelling tot de komkommer wordt de kiwano rijp geconsumeerd.

In Nederland en België komt de kiwano ook op de markt.

bron: wiki.

Maar, wat kan je er mee??
Vond het niet echt heel lekker.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Kiwano

Bericht door Cees »

Ik hou der ook beslist niet van, is wel een mooie vrucht...maar dat is het dan wel.
Mischien lekker om er een gel van te maken, in combinatie met rauwe tonijn of zalm ofzo
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Plaats reactie