pitahaya

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

pitahaya

Bericht door Leo »

Wie werkt hier mee???
Lekker?

Afbeelding
Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Re: pitahaya

Bericht door marcin »

in de winter werk ik er regelmatig mee,

komt uit vietnam, ook wel dragonfruit genoemd en lijkt kwa smaak op kiwi, maar heeft ook iets weg van passie.
lekker in exotisch fruitsalade etc

er is ook een gele variant
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!
roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: pitahaya

Bericht door roland »

heb er mee gewerkt ziet er mooi uit maar zit totaal geen smaak aan vind ik of ik heb nog nooit geen goede gehad werk er in iedergeval niet meer mee
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: pitahaya

Bericht door Maurits »

typisch slecht-buffet-garneer-fruit, mooi maar niet lekker.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
bartd
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2012, 16:37

Re: pitahaya

Bericht door bartd »

Het is een vrucht die zowel decoratief als qua smaak veel te bieden heeft. Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar. De soorten die vanuit Azie in Nederland worden verkocht zijn de Hylocereus Undatus +
hylocereus polyrhizus . De eerste heeft wit vruchtvlees de andere rood/paars. De vrucht heeft na 40 dagen aan de plant voldoende suikers om goed van smaak te zijn, helaas worden ze worden in land van herkomst vaak te vroeg
van de planten gehaald wardoor de suikergehaltes nog niet voldoende zijn en zorgt voor een vlakke smaak. De vrucht rijpt niet na en is kort houdbaar ze worden hierdoor allemaal ingevlogen wat hem ook nog eens erg duur maakt.
meer informatie over de verschillende vruchten kun je vinden
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: pitahaya

Bericht door jeroenbr »

zit in een dessert van de leest, "multivitamine"
kokniels
Berichten: 36
Lid geworden op: 25 jun 2011, 16:44
Locatie: Beilen, Drenthe

Re: pitahaya

Bericht door kokniels »

Wij wel bij v/d Valk af en toe wel eens in de winter, vrij wel smaakloos, wel mooie kleuren.
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...
dekkertje
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 jan 2012, 18:44

Re: pitahaya

Bericht door dekkertje »

Heb ermee gewerkt, inderdaad veel als decoratie en in salade. Ook degene die wij hadden waar vlak van smaak. Maar misschien toch na het lezen van het bericht van bartd eens opletten als er een rijpe voorbij komt om daar eens mee te gaan experimenteren.
Plaats reactie