cha om leaf/acacia leaf

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

cha om leaf/acacia leaf

Bericht door Maurits »

En nog een onbekend kruid gescoord bij dezelfde toko:

Afbeelding

Wederom een aziatisch kruid, vooral gebruikt in een Thaise groenteomelet (gaar dus!).

Mijn bevindingen na een rauwe proeverij.
Aroma: petehbonen!, koolachtig, met een zweem van shi-itake en verbrand rubber
Smaak: tja, zoals het ruikt, met een bittere smaak erbij.

Het schijnt gaar beter te zijn, dus op naar de omelet!
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: cha om leaf/acacia leaf

Bericht door jeroenbr »

Verbrand rubber, ai, dus niet echt rauw te eten?
Wat waren je bevondingen na het afkoken van het kruid? Ben wel beniewd :D
Ik groningen hebben ze een aantal keer in de maand een leuk kraampje staan met enorm veel aparte
specerijen en kruiden. Neem ik regelmatig dingen mee die onbekend voor mij zijn :D
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: cha om leaf/acacia leaf

Bericht door Maurits »

Nee rauw was het geen succes, ik heb nu nog een vieze smaak in mijn mond....

En jeroenbr, laat het ook even weten als je weer wat onbekends te pakken krijgt in Groningen!
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Plaats reactie