Zalm

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Zalm

Bericht door Leo » 23 okt 2008, 15:11

Zalm

Een van de beroemdste vissoorten.
Afbeelding
Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter

Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water.
En verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen. Volwassen zalmen eten niet als ze in zoet water komen om te paaien; ze sterven daarna. De jonge zalmen voeden zich in zoet water met larven. De meeste zalm wordt tegenwoordig gekweekt waarbij de natuur zoveel mogelijk wordt nagebootst. In Noorwegen heeft men complete meren en fjorden afgesloten om zalm te kunnen kweken.

Rendement
Van 1 zalm (zonder ingewanden gewogen) van 4,26 kg gefileerd 2300 gram netto over met vel.

Zalm kost rond de 6,30 per kilo vuil
Zalm filet kost per kilo dus 11.67 euro
1 hele Zalm, kost 26,84 euro

Van 1 zalm houdt je 54% filet met vel over.

Lees verder op https://www.kokswereld.nl/zalm
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: Zalm

Bericht door BreeZe » 12 mar 2009, 20:59

Mensen hier die wel eens met de variant alaska zalm hebben gewerkt!?


Zeker aan te raden! helaas niet vers te verkrijgen het is altijd ingevroren geweest...


maar de smaak textuur en vooral kleur niet te vergelijken met noors of schots..


vooral voor een rauw bereiding garen is wel een optie maar bijv. en papiotte of zachtjes in ras el hanout boter ofzo..

van bakken word deze snel gort droog ondanks als je hem mooi rose van binnen houd!

Plaats reactie