
Varken uit de zee
Kabeljauw is een koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Een zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Het is een uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.
Kabeljauwwangetjes worden gefrituurd en zijn graatloos. De kuit wordt gebakken en heeft een hoge voedingswaarde. De lever wordt ingeblikt en verkocht als schelvislever. Gedroogd bekend als stokvis of klipvis. Van de lever wordt ook levertraan gemaakt. Wordt zeer veel industrieel verwerkt tot diepvries vissticks, filets of schnitzels. (Iglo)

Rendement
Een kabeljauw van 5.13 kg kost per kilo 9,30 euro. (gewogen zonder ingewanden)
Dat betekend dat je voor €47.70 een aardige vis hebt.
Ga je hem fileren houd je schoon over 2200 gram (2,2 kg) (filet met vel)
42,9% houd je dus over van deze vis.

Het lijkt dus redelijk op de zeebaars.
Maar, die was gewogen met ingewanden.
Wil je een leuke kabeljauw winnen?
http://www.kokswereld.nl/geluid