Harissa

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Harissa

Bericht door Leo » 07 sep 2008, 15:25

Afbeelding
Harissa

Zag dit staan ook in de appetito.
Lijkt me lekker mengsel. Kent iemand dat?

Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat weg heeft van sambal en chilisaus. Het wordt vooral Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez. De saus wordt doorgaans in tubes en blik verkocht

Afbeelding
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Re: Harissa

Bericht door marcin » 07 sep 2008, 18:13

ja ken ik wel

word ook veel marokkaanse keuken gebruikt, lekker bij bbq gerechten om te marineren, of met gegrilde zalm , mayonaise van harissa

ik combinatie met gekonfijte citroen en koriander ook goed
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: Harissa

Bericht door sjaak » 08 sep 2008, 23:32

1 El arachide olie
1 grote rode paprika (fijn gesneden)
3 spaanse pepers (van vel en zaad ontdaan en fijngesneden)
2 tenen knoflook (fijn gewreven)
1 El. korianderzaad (gemalen)
1 El karwij
2 El. tomatenpuree

olie verhitten alles aanzweten
als de paprika zacht is 3 dl water toevoegen
10 min sudderen als de paprika gaar is alles blenderen tot een gladdee puree
op smaak maken met
zout / peper

Plaats reactie