Gotland Truffel

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Gotland Truffel

Bericht door Leo »

In het magazine van Apicius kwam ik Gotland Truffel tegen.
Heeft iemand dit ooit geproefd?
http://www.limestonehills.co.nz/Books/R ... Sample.pdf
Download tip.

truffel uit zweden,
Met een lengte van 125 km en een breedte van 55 km is Gotland het grootste eiland van Zweden en in de Oostzee. Het eiland bestaat uit kalksteen en heeft een gevarieerde natuur met onder andere naaldbossen, loofbossen stranden, druipsteengrotten en rotsformaties. De grotten bij Lummelunda, ten Noorden van Visby, zijn in de zomer toegankelijk voor het publiek. In de loofbossen kan men in de herfst zwarte truffels vinden. Het klimaat op Gotland is mild; het eiland heeft ook meer zonuren dan het vasteland van Zweden. Gotland is vrij plat. Hoogste punt is Follingbohöjden (78 meter boven zeeniveau). Er zijn minder meren dan op het vasteland van Zweden. Bästeträsk, Fardumeträsk en Tingstädeträsk zijn historische meren, terwijl Bogeviken een tot meer geworden baai is. Reden voor dit laatste is de opheffing van Scandinavië sinds de laatste ijstijd vanwege het wegsmelten van de ijskap op de Scandinavische landmassa. Het eiland is ontstaan als een tropisch koraalrif in het siluur. Men kan er overal veel fossielen vinden: Trilobieten, koraal, rhynchonella's, zeelelies maar ook wel gewervelden


voor, als je op truffel jacht wilt!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Dutch Truffle
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 nov 2008, 13:03

Re: Gotland Truffel

Bericht door Dutch Truffle »

Geachte heer, mevrouw,

De zwarte truffel van Gotland is een ondersoort van de Herfst Truffel of Bourgondische Truffel (T. Uncinatum). Dankzij onderzoek van de Zweedse Christina Wèden is deze truffel aldaar gevonden. Gotland ligt midden in de warme golfstroom en heeft daardoor een vrij warm klimaat. Vergelijkbaar met de westkust van engeland waar deze truffel ook wordt gevonden (en verbouwd). De smaak is als die van de Bourgondische truffel. Dat wil zeggen; hij lijkt nogal op de Zwarte (perigord) Truffel (T. Melanosporum) alleen is de smaak veel minder intens. Prima te gebruiken om (koud) over de pasta te schaven. Voor verwerking in warme gerechten en sauzen is deze truffel minder geschikt omdat zij door de warmte haar smaak verliest.

Voor meer info: www.truffel.startpagina.nl
Om te bestellen: www.dutchtruffle.com

Vriendelijke groet,

Florent de Keizer
Plaats reactie