Pain du Sucre / Suiker in zijn puurste vorm

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Pain du Sucre / Suiker in zijn puurste vorm

Bericht door Leo »

Afbeelding

Via Vanilla Venture is dit te krijgen.
Een super lekkere suiker bonk. Puur, smaakvol.
Ik gebruik het voor cremes, ijs etc.

bron:http://www.terreexotique.fr
Le pain de sucre et sa râpe
C’est un sucre de canne non raffiné, résultat du pressage de la canne et de sa cuisson jusqu’à un “point limite” qui la transforme en mélasse.

Son origine
Le pain de sucre est un produit d’importance dans la cuisine bolivienne. Fabriqué de manière traditionnelle depuis plus de quatre siècles, ce sucre tend à disparaître au profit des sucres industriels raffinés.

Et son histoire ?
Sa fabrication a débuté au XVIe siècle. A l’époque c’était une manière efficace de transporter le sucre. Autrefois considéré comme un produit populaire il est aujourd’hui une friandise très prisée de tous.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Pain du Sucre / Suiker in zijn puurste vorm

Bericht door Cees »

Hier een poging tot vertalen via systran:

Het brood van suiker en zijn rasp
Het is een niet gezuiverde rietsuiker, resultaat van pressage van het riet en van zijn koken tot „een uiterst punt“ dat het in suikerstroop verandert.

Zijn oorsprong
Het brood van suiker is een product van belang in de Boliviaanse keuken. Vervaardigd op traditionele wijze, sinds meer dan vier eeuwen streeft deze suiker ernaar ten voordele van de gezuiverde industriële suikers te verdwijnen.

En zijn geschiedenis?
Zijn vervaardiging is aan XVIe eeuw begonnen. Toendertijd was het een efficiënte manier om de suiker te vervoeren. Vroeger beschouwd als een volksproduct is hij vandaag een zoetigheid zeer taxatie van iedereen.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Pain du Sucre / Suiker in zijn puurste vorm

Bericht door Maurits »

Leo, lijkt het qua smaak op die blokken palmsuiker (gulu djawa)?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Pain du Sucre / Suiker in zijn puurste vorm

Bericht door Leo »

ja, lijkt het op.
maar..iets frisser heb ik het idee.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie