Pagina 1 van 1

Vadouvan

Geplaatst: 18 mei 2008, 12:42
door Leo
Gefermenteerd kruidenmengel
Lees meer over vadouvan op Kokswereld

Afbeelding
Vadouvan is, een kruidenmengsel uit India van o.a. gedroogde uien, knoflook, curryblad, linzen, rozijnen, mosterdzaad, kurkuma, komijnzaad, peper, fenegriek.
Het is een beetje zoetige, kruidige pasta.
Vadouvan bestaat als droog kruidenmengsel en als pasta, aan het droge mengsel worden geen rozijnen en olie toegevoegd.

Re: Vadouvan

Geplaatst: 25 jun 2008, 22:21
door Leo
er zijn verschillende soorten van.

heb een nieuwe foto zelf gemaakt,

Afbeelding

Re: Vadouvan

Geplaatst: 26 jun 2008, 08:31
door JeroenTrimbos
Heftig en lekker spul, op vele manieren toepasbaar.

Bij Tout a Fait marineerden we er ossenhaas mee, ikzelf maak er een saus van bij antiboise, zeekraal en saltimbocca van rode mul.

Ook lekker: meetrekken in de gastric voordat je een hollandaise tikt, super combinatie met bijvoorbeeld witte kool.

Re: Vadouvan

Geplaatst: 26 jun 2008, 08:36
door Leo
idd heel krachig, vooral in vette omgevingen doet hij het goed!

Vadouvan

Geplaatst: 02 jul 2009, 20:29
door Leo
Ik zie in de stats, dat er veel wordt gezocht op Vadouvan.
Werken jullie er nog veel mee?

Re: Vadouvan

Geplaatst: 03 jul 2009, 17:47
door cyrano
Leo schreef:Ik zie in de stats, dat er veel wordt gezocht op Vadouvan.
Yep. Hier ook. Staat op 12 op dit moment...

Persoonlijk vind ik het een beetje overroepen. 't is best lekker, maar ze hebben in Indië alleen al nog een paar honderd minstens even interessante kruidenmengelingen.

Re: Vadouvan

Geplaatst: 07 jul 2009, 17:00
door sdr
cyrano schreef:
Leo schreef:Ik zie in de stats, dat er veel wordt gezocht op Vadouvan.
Yep. Hier ook. Staat op 12 op dit moment...

Persoonlijk vind ik het een beetje overroepen. 't is best lekker, maar ze hebben in Indië alleen al nog een paar honderd minstens even interessante kruidenmengelingen.

Re: Vadouvan

Geplaatst: 07 jul 2009, 17:04
door sdr
(dat ging niet helemaal goed)
cyrano schreef:... maar ze hebben in Indië alleen al nog een paar honderd minstens even interessante kruidenmengelingen.
Het mooie van vadouvan is dat het zo goed werkt in de Franse keuken. Vandaar wsl dat het hier overal opduikt.

Heb me trouwens rot gezocht naar dat spul in Nederland. In Parijs had ik het zo te pakken. Iemand een idee waar het hier verkrijgbaar is?

Re: Vadouvan

Geplaatst: 15 jul 2009, 22:57
door Nickster
Uhm.. Wij halen het altijd bij de toko.
Maar je kunt het ook zelf maken.

Hier een recept uit het boek: "Pierre Gagnaire: Reinventing french cuisine" (super boek trouwens)
Dus alles is ook Engels..
Recept:
Vadouvan or Vandouvan
10 Garlic Cloves
1 3/4 pounds onions
1 1/8 pounds shallots
3 1/4 tablespoon castor oil ( or mustard or peanut oil
1 teaspoon mustard seeds
1 tablespoon ground turmeric
1 tablespoon ground cumin
1 teaspoon ground black pepper
1 teaspoon ground fenugreek
1 large red, dried pepper (fairly hot)
1 tablespoon shredded kari (curry) leaves

Chop the garlic, unions and shallots. Saute in a nonstick pan with the oil,
stirring constantly until perfectly caramelized and almost dried out (but don't let them burn).
Add the spices, salt, red pepper, and curry leaves. Continue to toast the mixture until you have a dry brown paste.
Leave to cool, and store in a glass container.
Vadouvan is the traditional spice mix of South India. It is at its best a few days after it has been made.